shockwave Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam, Ostatnio zakupiłem model PA Extra 260. Producent zaleca zastosowanie osprzętu firmy Thrust 30 jednak jest ono dość drogie, dlatego wolałbym nie ponosić aż tak ogromnych kosztów i kupić tańsze zamienniki Wiem, że wielu użytkowników forum lata tymi modelami dlatego chciałem zapytać czy któryś z tych zestawów będzie dobry: - EMAX GT 2815/05/06 - śmigło: APC 13x6,5 - regulator: 60 A- pakiet: 3S 2200 - 2500 mAh - EMAX BL 2815/09 - śmigło: 12x6 - regulator: 60 A- pakiet: 3S 2100 - 2500 mAh Jakby ktoś miał inne propozycje lub miał do odsprzedania jakiś zestaw pasujący do mojej Extry to proszę tutaj napisać. Chętnie odkupię Pozdrawiam !
Viper Opublikowano 4 Czerwca 2016 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zawsze mnie to troszkę dziwiło, kupować dobry model, który na dodatek jest projektowany z myślą o konkretnym silniku i wyposażeniu i tworzy z nimi świetną i zgraną całość, a potem wkładać takie sobie wyposażenie. Nie jestem zwolennikiem Emaxów, za to extra z thrustem lata niesamowicie. 1
leszek-bart Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wielkość silnika prawidłowa , tylko ja bym poszukał silnika o 1000 obrotach na Volt .
shockwave Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zawsze mnie to troszkę dziwiło, kupować dobry model, który na dodatek jest projektowany z myślą o konkretnym silniku i wyposażeniu i tworzy z nimi świetną i zgraną całość, a potem wkładać takie sobie wyposażenie. Nie jestem zwolennikiem Emaxów, za to extra z thrustem lata niesamowicie. Nie chcę narazie wydawać zbyt dużo na osprzęt z racji tego, że będzie to mój pierwszy akrobat i nie wiem jak długo pożyje Wcześniej latałem głównie na szybolach, fun-fly, i halówkach, rakietoplanach a to jednak nie jest ten sam poziom Jak model się przyjmie to w przyszłości zmienie mu sprzęt na dużo lepszy
shockwave Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 Kolega @kicior polecił mi taki silnik: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=40048 Wydaje mi się, że na początek powinien być całkiem dobry
leszek-bart Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Powinien być dobry , do tego regulator 40 Amper . Najlepiej jakby miał BEC na oddzielnej płytce . Tak ma np Hobbywing Platinum Pro , w którym ostatnio spaliła mi się jedna ścieżka zasilania a BEC działał dalej i udało się bezpiecznie wylądować .
Viper Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Kolega @kicior polecił mi taki silnik: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=40048 Wydaje mi się, że na początek powinien być całkiem dobry Skoro Andrzej polecił to musi być dobre A serio to rzeczywiście niezły budżetowy silnik, nie pamiętam już w czym, ale Andrzej go z powodzeniem używał. Ale tak jak pisałem, thrusty, a miałem/mam kilka różnych wielkości to silniki całkowicie warte swojej ceny.
Krzysiek M Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ten silnik jest ok Będziesz zadowolony , ale rozważ dopłatę i pomyśl nad trustem ! pzdr
Kicior Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Marcin, dokładnie tak samo napisałem koledze Shockwave. Po latach używania rożnych silników, kupuję te ...dobre. Są niestety drogie, ale wystarczają na dłużej, mają lepszą kulturę pracy i stwierdzam że warto.Takie powiedzenie jest, że "biednego nie stać na tanie rzeczy" Jeśli kupuję coś budżetowo, to SK3 są naprawdę świetne (miałem SK3 3542-800), zresztą Krzysiek wie coś o nielimitowanych beczkach w pionie
Krzysiek M Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Marcin, dokładnie tak samo napisałem koledze Shockwave. Po latach używania rożnych silników, kupuję te ...dobre. Są niestety drogie, ale wystarczają na dłużej, mają lepszą kulturę pracy i stwierdzam że warto. Takie powiedzenie jest, że "biednego nie stać na tanie rzeczy" Jeśli kupuję coś budżetowo, to SK3 są naprawdę świetne (miałem SK3 3542-800), zresztą Krzysiek wie coś o nielimitowanych beczkach w pionie Zgadza się , używam tego SK3 3542-800 + apc 12x6 i zasilanie 4s w extrze EXP z ExtremeFlight (48" ) /jestem baaaardzo zadowolony
leszek-bart Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Tylko do wielkości modelu jak PA Extra 260 z powodzeniem wystarcza zasilanie 3S a nie 4S . Zawsze to kilkadziesiąt gram mniej i większe śmigło . No i najważniejsze pytanie , czy silnik SK3 ma napewno 800 obrotów na Volt a nie CRCN (co ręka chińczyka nakręciła .
M.Ch. Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Shokwave, Ta Extra to bardzo lekki model. Silnik ok. 100g 950-1050 KV i do tego dobrane śmigło - uśredniając 11x5,5. Li-po 3S 2200 mAh. Będziesz latał ok. 6 min do napięcia bez obciążenia 3,8V/cela. 800 KV i 4S to niepotrzebne 50g więcej na silniku i ok. 70-80g na pakiecie. To 120-130g więcej, a mocy będzie full już na 3S.
Kicior Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 To dodam dla wyjaśnienia: Krzysiek wspominał o silniku SK3 3542-800 kv do modelu o wadze 1350g z którym obaj mieliśmy do czynienia. Koledze Shockvawe (zerknijcie na linka) został polecony silnik SK3 - 3536-1050kv, do modelu lżejszego, na 3S.
M.Ch. Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Hej, gdzieś ten "linek" mi umknął pod naporem tego 800KV... Ten, który poleciłeś ma bdb parametry do tego modelu!
Rekomendowane odpowiedzi