karol p Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Model kolegi. Cienki laminat i lakier. Jeszcze nie latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Śliczny ! Górne skrzydło trzyma się tylko na rozpórkach ? nie ma łącznika z kadłubem na centropłacie ? Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kossimon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Wstępnie złożony po lakierowaniu.Szczegółów nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Bardzo fajny model, ja swoim nie latam ponieważ trochę zrąbałem wręgę do mocowania podwozia i model wymaga delikatnego lądowania, a drugi problem to czas latania. Model jest dość ciężki wiec ma dość mocny silnik który zużywa sporo energii , w efekcie model z trudem na pakiecie lata 10min . Po za tym model ma bardzo delikatne krawędzie spływu , mimo że okleiłem cały model folią to i tak trzeba na niego bardzo uważać. Latanie nim bardzo przypomina latanie fun cubem , ale pitts bardziej sie nadaje do wygibasów. Obecnie mój pitts wisi na suficie i czeka na modernizacje całego podwozia. Natomiast tak mi sie spodobał że postanowiłem zbudować taki sam model ,ale w wersji 1500mm , pod silnik benzynowy. Mam zamiar położyć laminat, tak jak to pokazuje Karol , tylko że nigdy tego nie robiłem , do środka kadłuba mam zamiar wykonać klatkę ze sklejki, czego też nigdy nie robiłem. Nie wiem jak to będzie bo ogólnie to wszystko co będę robił w tym modelu , to będę robił po raz pierwszy. Karol mógł byś napisać coś więcej na temat tego jak był robiony ten laminat? Bo ja obecnie już kończę budowę miga 29 , i trzeba sie zabierać za tego Pittsa, Wszystko wskazuje na to że może jeszcze w tym tygodniu skończę miga, więc w weekend pewnie bym coś próbował działać z pittsem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi