wojt1125 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Informacje z pierwszej ręki na temat stref na dziś i dzień następny są tutaj: http://www.amc.pansa.pl/?menu_lewe=mapy&lang=_pl Najlepiej włączyć wszystkie strefy oprócz FIS-sektory żeby nie zaciemniały obrazu. Suwakiem ustawiamy wysokość, dla nas (poza FPV) wystarczy GND do F50. Drugim suwakiem z prawej wybieramy godziny, w których chcemy latać. A tu artykuł o strefach: http://www.tryfly.pl/2016/03/23/gdzie-mozna-latac-paralotnia-bezpiecznie-w-polsce/ Dla paralotniarzy, ale nas tez to dotyczy. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 A i tak znajdzie się jakis idiota lecący kosiakiem na 20 metrach :-p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 W ramach ćwiczeń zadzwoniłem do kontroli przestrzeni W-wa (tel. 22 574 57 33) czy mogę latać do 300m odległości od p-tu 52 11' 14.8" N ; 21 07'16,4" E do wysokości 500m (bo TSA jest od 2000ft..). Miła Pani stwierdziła, że nie ma żadnych zgłoszeń, więc mogę, byle nie wlatywać w CTR (czyli na drugą stronę Wisły, TSA oraz EA42... Czyli latać tu mozna wyżej niż na Pałacowej, tym nie mniej moje wielkie uznanie, że w ogóle koledzy tam mogą legalnie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Co do moich lotów to tak jak kolega wspomniał. Latałem w UK w górach gdzie ruchu lotniczego 0. Ale nie mowię ze nie latam tak i w Polsce. Latam ale oczywiście takie latanie to Z GŁOWĄ. Czysty przykład tego gdzie mieszkam. Szczere miasto z polem w środku jakieś 500x500. Latam tylko w obrębie tego i nie wysoko. Ostatnio to Skywalkera odpuściłem i czekam na wyjazd do siebie do Zamościa gdzie wolnego terenu jest dużo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi