xdek321 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Pewnego dnia latałem na termice z wariometrem i GPS od TobiRC. Zobaczyłem na niebie pięknego cumulusa i podleciałem pod niego usłyszałem pipipipipipipipipipip w wariometrze i od razu miałem banana na twarzy, jednak zrobiłem z 4 kółka w kominie i wariometr ucichł. Pomyślałem, że po prostu noszenia ustały i krążyłem dalej w celu utracenia wysokości. Jednak zauważyłem, że model robi sie coraz mniejszy od razu zacząłem się stresować i nie miałem pojęcia co zrobić. Nie miałem kontroli nad modelem, widziałem tylko jak model znika w cumulusie. Od razu po tej sytuacji poczekałem z godzine i pojechałem w poszukiwaniu modelu. Sprawdziłem GPS i okazało się, że model znajduje sie w małym osiedlu. Podjechałem tam poszukałem i dałem sobie spokój. Następnego dnia usłyszałem telefon i dzwoniła do mnie kobieta że w jej ogródku na drzewie jest jakiś dron wojskowy i jest na nim ten numer telefonu. Od razu pojechałem po ten model i przywiozłem go do domu. W modelu były uszkodzone skrzydła i statecznik pionowy. Od razu usterke wariometru zgłosiłem do firmy TobiRC powiedzieli mi, że naprawią go na koszty firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 A więc odnalazłeś model nie tyle dzięki zastosowaniu technologii, ile dzięki zwykłemu numerowi telefonu na modelu? No proszę - co za pochwała starych, dobrych, sprawdzonych metod i uczciwych znalazców . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 TobiRC. A co to takiego..??? Poza tym wariometr daje sygnał akustyczny też przy opadaniu więc na co liczyłeś gdy ucichł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Sprawdziłes na mapie ile km uciekł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Daj spokój. Koleś sobie jaja robi. W innym wątku pisał że ma wskazówkowe vario w aparaturze???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 kolega marek nie odpisze bo dostał bana od admina ps marek nie robi sobie jaj bo byłem przy zdarzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jasne☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi