jacek misiek Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Obiecałem koledze od którego kupiłem tą Extre, że zrobie relacje,więc dotrzymuje słowa.Pisałem do pana Toniego z Pilot Rc z prośbą o przesłanie elementów drewnianych,odpisał mi lecz stwierdził że koszt wysyłki do Polski to 147$ i się nie opłaca.Zabrałem suwmiarkę,linijkę i ołówek + reklamówkę resztek i narysowałem potrzebne elementy. Wycięcię to chwila z kumplem +woda rozmowna i można zacząć składać. I wkońcu wyszedł kształt kadłuba. Potem naprawłem skrzydło. Okłejenie to kunszt kolegi Wojtka. Na sam koniec maska No i w końcu model gotowy. Oblot bez najmniejszych problemów ,teraz latać i ćwiczyć.Mały filmik jak to lata,kamera trochę słaba ale coś widać.https://www.youtube.com/watch?v=I2FXZvhCF_Y. Pozdrawiam 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 No i znakomicie. To Extra od nas tzn Konrada ?. O ile sobie przypominam to kiedyś namawiałem Cię na tą relację jak ze "zwłok" można odtworzyć model . Fajnie że to pokazałeś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek misiek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 No i znakomicie. To Extra od nas tzn Konrada ?. O ile sobie przypominam to kiedyś namawiałem Cię na tą relację jak ze "zwłok" można odtworzyć model . Fajnie że to pokazałeś . Tak Rafał to jest Konrada model,teraz trochę w lepszym stanie.Pamiętam że mnie namawiałeś,trochę mi zeszło zwłaszcza że naprawiłem ją w tamtym roku,lecz oblatałem może miesiąc temu,nie było czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picasa127 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Fajnie zobaczyć znowu tą Extrę w całości. Cieszę się, że wszystko udało się naprawić i gratuluje oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek misiek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Fajnie zobaczyć znowu tą Extrę w całości. Cieszę się, że wszystko udało się naprawić i gratuluje oblotu. Dziękuje Konrad,model lata wyśmienicie oczywiście moje umiejętności są jakie są ale jestem zadowolony że ją kupiłem od Ciebie bo sam koszt naprawy przyzwoity.Filmik to nie z oblotu,tak nie oblatuję modeli,jakby kto pytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Szacun za piękną odbudowę. To jest Extra SC 1.8m czy większa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 1,86 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Rafał mam prośbę. Czy masz namiary do Jacka. Mam taką samą Extrę i podobnie rozwaloną ( pierwszy oblot i tragedia) może Jacek pomógł by mi w odbudowie. Mam namyśli plany z odbudowy. Chciałbym od niego odkupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Nie mam ale możesz spróbować skontaktować się z Nim na PW lub jacekbud@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dzięki za info i pozdrawiam. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek misiek Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Andrzeju,kadłub do odbudowy bez problemu,mam wszystko.Kabina tak jak rozmawialiśmy ,a co z maską cała,skrzydło też,zdjąć folie i odrysować albo też prześle Ci jak bede wycinał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jeśli chodzi o maskę silnika to calutka ( nówka) przed oblotem nie założyłem i tym cudem ocalała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam, orientuje się ktoś jaki profil Pilot-rc zastosował w extrze 330? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Naca 64 0013A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Naca 64 0013A Nie ma czegoś takiego.Poza tym w tym skrzydle nie jest jeden profil.Inny przy nasadzie i inny na końcówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 64A013 - grubość 13% . Stosuję go w swoich modelach. Przy kadłubie A012 przy koncówce A014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi