samolocik Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Czy ktoś wie, gdzie powinien być środek ciężkości w szybowcu FALCON? Chodzi o elektryka produkcji p. Kwarcińskiego. Ile orientacyjnie powinno ważyć wyposażenie silnik+acu+regulator+odbiornik aby ne doważać FALCONa?
kojot Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 To zawsze będzie funkcja gdzie zmiennymi będą ciężar silnika i pakietu. Regler i odbiornik są pomijalne. U mnie Falcon się nieźle wyważa przy silniku 150g (czyli jak w projekcie pierwotnym ciężar silnika klasy 600) i pakietach w przedziale 240-350g
samolocik Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 Serdecznie dziękuję za informację. Czy może mi Pan podać dane sc w cm od krawędzi natarcia lub jakoś podobnie. Pakiet można umieścić w różnym miejscu, kadłub FALCONa jest dosyć przestronny.
kojot Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Wieczorem z domu podam położenie sc. Wbrew pozorom miejsce na pakiet jest dosyć jednoznaczne po zamontowaniu serw w miejscu przewidzianym przez producenta i odbiornika zaraz przed serwami. Zmiany położenia pakietów (najlżejszy-najcięższy) to tka na oko góra 40mm. Czyli pakiet zaraz za silnikiem.
samolocik Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 W takim razie proszę nie sprawdzać. Tak, czy inaczej muszę go sam oblatać i "dostroić". Z 40mm dam sobie radę :-) Jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam. Piotr
buwi777 Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 65mm do 80 mm to tylne wyważenie jest już lekko extremalne i trza nieźle latać by go nie skasować. Na początek 65-70 mm od natarcia. I pamiętaj - FALCON lata szybko i przy oblocie trza mieć zdrowe nerwy i MOCNO rzucić pozdrawiam FALCONiasto, ps. klapy masz ? ps2 - mój waży z 4xA123 - 1800 gramów, 4,5 minuty pracy silnika ( MEGA 600/20/6 ) i 35-45 minut lotu w warunkach TOTALNIE atermicznych, z termiką .... :lol2: ps3. od niedawna latam z wario - całkiem inne latanie
samolocik Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Opublikowano 10 Lipca 2008 Niestety mam wersję bez klap. Może skonfiguruję klapolotki. Prawdopodobnie będzie wyposażny w Axi 2814/20. Co do rodzaju pakietu to jeszcze nie zadecydowałem. Jeżeli zmieszczę się wagowo to NiMh. Jeżeli nie to Lipole. Dziękuję za ostrzeżenie. W takim razie muszę poszukać większego lotniska na początek Pozdrawiam
maski Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 WITAM. Co prawda późno z tą informacją ale lepiej póź. .. wg producenta Leszka Kwarcińkiego S.C. Falcona w granicach 80-85 mm bez względu na ciężar napędu. możesz zacząć od 78mm do termiki to juz sam wyznaczysz. Nie przejmuj się wagą modelu mam wagę 1450 aku na lipoach - 1780g na NiCd 8cel Ten model pięknie lata. Pozdrawiam czekam na loty próbne i potwierdzenie s.c.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Latam 82mm i to jak elektrykiem tak szybowcem. Pomyślnych lotów - Jurek.
maski Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ten człowiek jest konkretny i można mu zaufać. 82 mm to 82 ale powiedz Jurek co to za Falcon, który to, bo ja znam tylko elektro-szybowiec czyżby były Falcony z nie odciętym noskiem pozdrawiam i dzięki za info o S.C w Falconie
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 A czym różni się Falcon od Starlinga w geometrii skrzydła ? Zakładam, że sposób podziału płata nie wpływa na położenie Ś.C. Stateczniki też są identyczne i dla mnie nie do odróżnienia. Pisząc o szybowcu miałem na myśli Starlinga ! - Jurek
instruktor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 No i czym się różnią? ja mam ś.ć 80
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 I fajnie...Najważniejsze, że Ci się dobrze tak lata ! J/w, latam na 82mm, mam uczucie, że powinien iść jeszcze trochę dalej ale w sytuacjach kryzysowych, jak dla mnie, robi się trochę nadwrażliwy. Ktoś inny powie, że dla niego w sam raz... Długość noska i średnica kadłuba nie mają wpływu na położenie Ś.C ? - Jurek
maski Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jurek czy uważasz ,że to jest to samo bo ja mam inne zdanie a producent podaje: http://www.kwarcinski.com/starling.html http://www.kwarcinski.com/falcon.html fakt wszystko jest w granicach 1cm latać może każdy i jak kto chce jeszcze na dokładkę Falcon u mnie ma s.c. w 80mm a STROM czyli kadłub Falcona a skrzydła Starlinga ma s.c. w 74mm i tez latam pozdrawiam
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jeżeli średnia cięciwa skrzydła i obrys skrzydła są identyczne, długość kadłuba i rozmiary statecznika też, to nie rozumiem ? Chciałeś mieć Władku 2 modele o różnych charakterystykach ??? - Jurek
maski Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Chciałeś mieć Władku 2 modele o różnych charakterystykach ??? - Jurek przyznaję bez bicia "Tak" mam wszystkie wersje tj 4egz. A CO............. jak się nimi nalatam to zacznę sprzedawać, jak na razie wszystkie wersje sprawiają mi przyjemność z latania nimi. Nie zgadzam się Jurek z tobą co do S.C. w Starlingu (74mm) i Falconie (80-82mm) Starling na 80mm jest niestabilny, zwalający się często w korek, za bardzo tylny S.C. abym miał przyjemność z latania - próbowałem. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.