wapniak Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Zniesmaczony ciągłymi awariami elekroniki w modelach hydro postanowiłem coś z tym zrobić. Posmarowałem odbiornik dość grubą warstwą żywicy epoksydowej 5 min. Obustronnie . Efekt jak na filmie : Woda zwykła kranówa. Żywica taka, ale zapewne nada się każda bez wypełniaczy w rodzaju proszku alu.: Aha , preparat Kontakt Plastik , czy jakoś tak, w aerozolu, zupełnie się nie sprawdził w tej roli. Pryskane grubo trzykrotnie. Wystarczała odrobina kropelek wody w modelu i elektronika odmawiała współpracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ja zakupiłem ostatnio liquid tape z Home Depot. W PL też jest dostępny ale 2 x droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ja zakupiłem ostatnio liquid tape z Home Depot. W PL też jest dostępny ale 2 x droższy. I działa? Żywica ma tę zaletę, że większość modelarzy ma ją pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Syn właśnie buduje race quada i właśnie smaruje tym wszystko. Raz usmażyl naze32 jak lądował w zroszonej trawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 A tak nie prościej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Można. Pytanie tylko czy można to potem usunąć? Liquid tape można zdjąć i np coś odlutowac lub przylutować - a takiej funkcjonalności potrzebuję w race quadach. Oczywiście jak ktoś buduje konwencjonalne układy rc na wtyczkach i nie potrzebuje dostępu do pól lutowniczych to jest super i wcale nie takie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ja tam bym zwyczajnie owinął torebką foliową i taśmą klejącą. Żywica jednak waży i jest problem z jej usunięciem. Ewentualnie zalanie Hot glue, który można też łatwo usunąć. Ale żywica? Deczko ostateczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Może zanurzyć w tzw. "folii w płynie". Dostępna w każdym markecie budowlanym.Kiedyś używałem takiej firmy dragon, ale w celach budowlanych , była przezroczysta.Wiem że są też kolorowe.Pytanie jak to będzie współpracować z elektroniką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Lepiej robić szczelne modele. Obserwuje zawodników jak z uporem walczą z mokrym sprzętem zamiast przyłożyć się do dokładnej budowy łódki. Kondony,balony,preparaty nie pomogą jak wałem lub klapą leci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Lepiej robić szczelne modele. Obserwuje zawodników jak z uporem walczą z mokrym sprzętem zamiast przyłożyć się do dokładnej budowy łódki. Kondony,balony,preparaty nie pomogą jak wałem lub klapą leci... A kto tutaj mówi o modelach łódek? I gdzie jest powiedziane ze zabezpiecza przed wodą? Mowa o zabezpieczeniu odbiornika przed wilgocią. Czy drony też mam budować szczelne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 A przepraszam model z tego tematu to niby czym jest? Na lataniu to hobby się na szczęście nie kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 A to sorry. Jadę z telefonu i nie oglądam youtube. W przypadku łódek to rzeczywiście należaloby się przyłożyć. Niemniej ja uczestniczę w dyskusji właśnie ze strony samolotowo copterowej. Żywica to overkill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi