Skocz do zawartości

Silnik do Parkmastera Pro MPX i Hummer HK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie.

Jaki  niedrogi silnik i śmigło do niego polecacie na dzień dzisiejszy,żeby pasowały  jednocześnie  do Parkmastera  i Hummera. Pakiet 3s. 

Piasta z gumką czy ta zwykła?

W starszych tematach polecane silniki  przeważnie już nieaktualne.

A plan nauki latania mam taki: najpierw symulator  , póżniej Hummer z HK , Parkmaster  :) .

Opublikowano

Ja mam w Parkmasterze dualsky 2834 na 3s, śmigło 12x6 piasta zwykła, nie gumkowa, aczkolwiek ośki w nowej wersji tego silnika są niesamowicie wprost miękkie, więc lądowania w trawie, w przeciwnym razie wyginają się wprost niezwykle łatwo. Poweru więcej niż dość, zawis na pół gwizdka.

Opublikowano

A ja mam ten:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5690

Również bardzo dobrze sobie radzi.

Dotychczas używałem piasty z gumkami (a dokładniej z dwiema)

Niemniej przy różnych gwałtownych ewolucjach śmigło czasem na gumkach zaczepiało o łoże, więc dziś założyłem stałą piastę.

Jeśli nie masz kółek, to również trzeba będzie uważać przy lądowaniu, żeby nie skrzywić, złamać wału bo to tylko 3,20 mm.

Opublikowano

W Hummerze mam ten silnik:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__36392__Turnigy_D2830_11_1000kv_Brushless_Motor_EU_Warehouse_.html

Silnik tani, dobrej jakości i polecany właśnie w komentarzach na stronie HK do Hummera. Osiągi w pełni zadowalające mimo, że latam na raczej tandetnym śmigle SF 10x4,7 i z dość ciężkim pakietem 3S 2200 mAh.

Nie jestem pewien czy model 3D to dobry pomysł jako pierwszy model po symulatorze. Mimo tego, że Hummerem lata się łatwo i przyjemnie to osobiście na początek raczej bym proponował coś o cechach motoszybowca lub jakieś latające skrzydło.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.