Gość Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Parę fotek z dzisiaj, później wrzucę filmik, tylko obrobię EDIT. Jest i wideo: https://www.youtube.com/watch?v=lWGnboOJnEM&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Powalczone z wiatrem conieco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Warunki sztormowe, ale i tak fajnie spędzony czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Dzisiaj byla tak swietna pogoda, że żal by było nie polatać. Na zbyt wiele nie można było sobie pozwolić ale chociaż styropki przewietrzone na łące Edycja: Mój "wiropłat" właśnie przeszedł szybką, spontaniczną metamorfozę Z górnopłata zmienił się w dolnopłat. Jutro też ma być ładna pogoda, będzie oblot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Polatane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Mimo huraganu dziś na lotnisku, dało się nawet polatać :) Irek standardową swoją maszyną, ja Dragonem. Ciekawie było w momencie szybkiego zniżania Dragona na pół gazu, pod wiatr... W chwili gdy pomyślałem że ma za dużą prędkość względem powietrza i trzeba zdjąć gaz, załopotał statecznik poziomy jak chorągiew i tyle było mojego latania Na szczęście dał się wyprowadzić i lądowanie z minimalnym gazem wyszło poprawnie. Edit. Oblot W15 dolnopłat, też się odbył, jakoś w tygodniu, kilka dni temu. Bez strat, żeby nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Dzisiaj na lotnisku mały smuteczek, no i będzie znów co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Oj tam zaraz smuteczek... Nie przesadzaj A i roboty nie ma z tym az tak wiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Był w sumie czas się oswoić z tym że kiedyś kopytko wypadnie, jakiś czas już się gibało... Styro wieczne nie jest. Naprawa już zaczęta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 To to mały pikuś. Gorzej z tym rozkraczonym kołem w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 ??? Którym ??? Bo jeżdżę na co dzień i nie zauważyłem W sierpniu pykłem 1800 km do zakopca i nazad... Hehe Perspektywa zdjęcia faktycznie wskazuje na niezłą padlinę w zawieszeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Po dzisiajszym latanku znów mały smuteczek... Dobrze że na rozpadnietych koszykach się skończyło i motorek nadaje się do bezproblemowej naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Tak żeby nie było że w sen zimowy zapadliśmy Motorek naprawiony i co jakiś czas się lata kiedy pogoda pozwala. Parę dni temu przejęłem od Irka model Piper Pa-18 z motorkiem ST-G40 , a dziś dojechał do mnie gadżecik w postaci zegarka "100 lat lotnictwa polskiego" Przy okazji Wesołych Świąt Wszystkim !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Wczoraj było latanko, ale nieudokumentowane ? Dzisiaj za to mamy nawet wideo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Darek, co przykleiłeś taśmą do lewego płata ? Jutro jak pogoda pozwoli latamy u mnie. Zapraszamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Taśma trzyma rureczkę do czujnika hts-as telemetrii hitec'a. Musi być odsunięta od kadłuba żeby strumień zaśmigłowy nie fałszował odczytów. Nie chciałem natomiast pruć skrzydła i montować tego na stałe, bo może jeszcze wykorzystam telemetrię w którymś innym modelu. At40 jest swego rodzaju poligonem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Dzisiaj chociaż pogoda nie była zachęcająca zbytnio, oblatałem całkiem nowy model. Styropianowy dwupłat. Zbudowany na wzór modelu "Super Tiger". Plany pobrałem jakiś czas temu z Outerzone. https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=5620 Bardzo spodobała mi się sylwetka modelu i myślałem żeby kiedyś go zbudować, jednak pewnie trwało by to długo, jak to budowa od podstaw modelu konstrukcyjnego pod spaline... W tzw międzyczasie mój "wiropłat" już mi się znudził i wyeksploatował więc wpadłem na pomysł budowy w/w dwupłata. Pomniejszyłem tylko trochę i zamiast konstrukcji drewnianej wykonałem ze styropianu. Oblot udany model manewrowy ale lata ładnie Może Darek doda filmik pózniej. Narazie kilka fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Pierwszy filmik to dzisiejszy oblot nowej maszyny, drugi nagrany jakoś kilka dni wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Chyba najwyższa pora podbić lekko temat Latamy coś dzisiaj większą grupą ? Ja i Irek właśnie się zbieramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 My lataliśmy, dużą grupą ?... aż trzy osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi