Senior Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Chyba następnym razem równie pojadę Twoja trasą - "11" zostawię "rajdowcom - miszczom kierownicy". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Cześć i czołem, jak jest z dostępnością do lotniska w tygodniu i w weekendy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Cześć ! Lotnisko Wilcze Laski, z tego co wiem, ma pod sobą wójt gminy Szczecinek. Z połowy długości pasa wyznaczył oficjalne lądowisko, zgłoszone w ULC, odgrodzone barierką i znakami zakaz ruchu. Na drugiej połowie, tej wciąż dzikiej, odbywają się treningi drifterów, prywatne lekcje nauki jazdy. Dzieciaki ćwiczą też jazdę na wrotkach... Totalny rozpierdziel krótko mówiąc, i tam też do niedawna lataliśmy z bratem. Od niedawna zaczęliśmy wjeżdżać pod zakaz, na część oficjalną, nie wiem czy dobrze robimy, w razie czepialskiej policji będę się kłucił po prostu. Za każdym razem zgłaszam swoją obecność do kontrolera FIS przez aplikację Drone Radar, myślę więc że nie ma problemu. Ruch lotniczy wie że tam jesteśmy, a i na ziemi jest mniejsze zagrożenie dla nas i dla otoczenia. Na tej części też zdarzają się rowerzyści czy temu podobne historie, ale chociaż z drifterami jest spokój. Latamy głównie w niedziele, przed południem. Najczęściej od 9-10ej do nawet 15-16ej. Czasem po południu do wieczora... A niedziela dla tego że nie koliduje z pracą i strefa jest praktycznie zawsze otwarta, z czym w tygodniu bywa problem bo często lata tamtędy wojsko ze Świdwina czy Malborka nad poligon lotniczy Nadarzyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Andrzej - potwierdzam - od poniedziałku do piątku strefa jest absolutnie zamknięta od wysokości 0m - lata armia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Ej, no nie jest aż tak źle Strefa często jest otwarta, ale z ograniczeniami, więc lot do 150m można zgłosić i wykonać Fakt że trzeba uważać i jak coś huczy na niebie lepiej lądować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 U mnie wakacyjni goście, nawet u siebie nie mogę polatać.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Dzisiejsze przedpołudnie znowu spedziliśmy na lotnisku. Polatane, chociaż wiatr okazał się dosyć mocny, a dodatkowo bardzo nie jednostajny. Silne podmuchy i raptowne uderzenia trochę przeszkadzały, ale i tak byl miły relaksik. Na lotnisku spokój, prawie żywego ducha... Dobrze że byliśmy wcześniej bo około 13tej juz przywiało ciemne chmury, a jak wróciliśmy do Szczecinka to juz było mokro Kilka fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Noo, fajnie było PS. Zapomniałem całkiem podzielić się z Wami tym co spotkałem wczoraj pod wieczór na lotnisku... Koledzy od dużego lotnictwa startowali szybowiec Fajnie to wyglądało... 20200725_184237.mp4 20200725_185902.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Fajnie szybowce u nas to rzadkość. Nie to co na południu, w Krakowie czy Nowym Targu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Bardzo fajnie że latacie w Wilczych. Szybowiec z autoholem jest z Koszalina (skutek wyrzucenia Aeroklubu przez wojsko z Zegrza Pomorskiego). My, jak na razie bezdomni modelarze, budujemy swoje lotnisko modelarskie w pobliżu Koszalina - prace w toku. Wczoraj w nowym miejscu sporo polataliśmy elektoszybowacami RC. Jeszcze bardzo dużo pracy przed nami, ale jest światełko w tunelu. Pozdrawiamy Kolegów ze Szczecinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Super że znaleźliście sobie miejscówkę Powodzenia i szybkich owoców prac życzę Pozdrawiam ekipę z Koszalina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Dzięki za życzenia. Równolegle z pracami agrarnymi, dopinamy sprawy formalno - prawne. Wszystko jest na dobrej drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 W dniu 26.07.2020 o 21:57, Senior napisał: Bardzo fajnie że latacie w Wilczych. Szybowiec z autoholem jest z Koszalina (skutek wyrzucenia Aeroklubu przez wojsko z Zegrza Pomorskiego). My, jak na razie bezdomni modelarze, budujemy swoje lotnisko modelarskie w pobliżu Koszalina - prace w toku. Wczoraj w nowym miejscu sporo polataliśmy elektoszybowacami RC. Jeszcze bardzo dużo pracy przed nami, ale jest światełko w tunelu. Pozdrawiamy Kolegów ze Szczecinka Ryszard w którym to miejscu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Witaj Adamie. Organizujemy się w okolicach m. Chłopy - Sarbinowo. Zakładamy Stowarzyszenie. Mamy już wydzierżawiony teren. Bedziemy w strefie: TSA 12B. Pozdrawiam Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Rysiu, jak można do Was dołączyć? W sensie do stowarzyszenia, żeby móc latać zgodnie z przepisami. Moglibyśmy spotkać się jakoś w najbliższym czasie? Edit. Po rozmowie tel. troszkę się mi temat rozjasnił, czekam cierpliwie na info Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilotoblatywacz Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Witam szczecineckich pilotów , Jestem chętny na wspólne latanie , o każdej porze dnia i pogodzie dajcie znać jak będziecie latać pozdrawiam leszek https://respectf3f.weebly.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Leszku, jak miło Cię zobaczyć w temacie Jeszcze milej bedzie się spotkać na lotnisku Przed następnym planowańym lataniem na pewno dam tu znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Cześć Leszku! Oj dawno się nie widzieliśmy... Jasne że musimy się spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Latanie planowane na dziś, około południa. Gdzieś 13-ta już raczej będziemy. Na końcu lądowiska, tam gdzie pikniki Piotra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilotoblatywacz Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Cześć Darek Będę obecny do zobaczenia leszek??️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi