Skocz do zawartości

Regulator ZTW 60A problem z kalibracją.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem ze skalibrowaniem regulatora jak na poniższym zdjęciu.

b7529680f412e4famed.jpg

Postępując zgodnie z instrukcją po włączeniu nadajnika i ustawieniu przepustnicy w pozycji max. a następnie podłączeniu zasilania regulatora silnik powinien wygenerować 2 x beep. Jednak po podłączeniu zasilania regulatora jest cisza. Co może być tego przyczyną?

Poniżej instrukcja zgodnie z którą próbowałem to uruchomić.

675580b09a8a04c9med.jpg

Opublikowano

Wydaje się, że robisz poprawnie. może spróbuj zasilić go bez włączania nadajnika, może się obudzi. Jak nie wyda dźwięku w żadnym z tych przypadków, to stawiam na uszkodzenie.

Ja nabyłem 1 regulator ZTW z Banggood i leży w pudełku tylko do prób naziemnych. Nie jest się w stanie dogadać z żadnym z moich silników, szarpie i jest niepewny.

Wysłałem film do sklepu i nie byli w stanie mi pomóc, zwrócili pieniądze, przyznając de facto, że z reglem coś nie tak.

Ja się zraziłem do ZTW i jeszcze mi nie przeszło ;)

Opublikowano

Kup kolejny. Będziesz miał kolejne pretensje. Po drugim zakupie dasz sobie spokój z tym producentem.

Ja to przeszedłem. 100% produktów ZTW w moich rękach okazało się  wadliwe.

Opublikowano

Po wlaczeniu nadajnika drążek ustaw na minimum a następnie na max i dopiero wtedy podłącz akumulator do regulatora.

Pozdrawiam Rafał

A czemu tak ? Czyżby były softy z takim zabezpieczeniem ? W sumie, to wskazane coś takiego byłoby...

Opublikowano

Tu chodzi o aparaturę. Zanim nie zdejmiesz gazu na minimum nadajnik może blokować sygnał z drążka. Regulator i tak jest jeszcze wyłączony.

Pozdrawiam Rafał

Opublikowano

Tu chodzi o aparaturę. Zanim nie zdejmiesz gazu na minimum nadajnik może blokować sygnał z drążka. Regulator i tak jest jeszcze wyłączony.

Pozdrawiam Rafał

Właśnie to miałem na myśli, chodzi o soft nadajnika. Nie wiedziałem, że zadbano i o to  :) , to jest OK.

Pit, powtórz zatem próbę wg. zaleceń Rafcia. Aby przekonać się w 100%, czy, kiedy i jaki sygnał emituje nadajnik na tym kanale, podłącz sobie tam próbnie zamiast ESC jakiekolwiek sprawne serwo, a ESC jako zasilanie na dowolny inny kanał w odbiorniku.

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zrobię tak jak piszecie.

Sprawdziłem na moim (30A) ale tej samej firmy i działa tak jak napisałem.

Pozdrawiam Rafał

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.