andrzejsq Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam mam pytanie od jakiego szybowca to kadłub ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Witam na moje oko to to jest FOX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 mucha, jesteś w błędzie, FOX nie ma teownika w usterzeniu. Edit:// gdyby pion był bardziej pochylony o przysiągłbym że to Cobra 15, ale tak to na nic mi to nie pasuje .. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 A no być może ale kształtami delikatnie przypomina fox-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Ventus? Zapraszam na http://www.schempp-hirth.com/ . Wygląda mi na coś z tej wytwórni, ale coś z lat raczej początek 90-tych, koniec 80-tych a nie z czasów współczesnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam A mnie to pasuje na SZD-51 Junior druga połowa lat 80-tych wyprodukowany w niemczech. Wówczas w Składnicach Harcerskich popularne były dwa modele tej firmy Junior i Pirat. Oba z rozpiętością 3m i kosztoway bagatela 16500zł. ówczesnych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam junior odpada na pewno ,mam tego 3 metrowego.Fox troszkę niepodobny .ja myślałem o ventusie jak Paweł. Ventus http://www.noelbarrettmodels.com/Quickstart/ImageLib/ventus_kit.jpg dalsze foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 To na 100% nie jest Junior. Jest za długi, za mało "krępy", ma za bardzo pochylony statecznik pionowy i za ostry nosek. Mówiąc o produkcji w latach 80-tych miałem na myśli szybowce, a nie modele z tych lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Ventus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam moim zdaniem to jest na 100% Ventus :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Ehhh znawcy tematów ten szybowiec to ASW 20 lub 22 ale tak to jest jak sie kupuje na allegro i nie wie co . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ASW 20 to to na pewno nie jest Panie Wielki Znawco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Drexpol, nie rozumiem dlaczego z tak wielkim poirytowaniem napisałeś post. Forum mamy chyba po to by nie potępiać nie wiedzących a ich informować i dokształcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 No raczej ASW 22 przyglądnołem się bardziej. A czaro jak to ty jesteś znawcą większym to dla twojego info. ASW22 jest rozwinięciem kolejnym ASW 20 i są bardo podobne. Wieczu tak mi się wydaje że jak się coś kupuje to choć trochę powinno się wiedzieć co się kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Nierozumiem Panskiego podejscia, sam Pan zaczal krytyke wszystkich co sie wypowiedzieli przed Panem mowiac cytuje "ehhh znawcy tematów" a teraz pisze Pan "Ale co ja będe tu głos zabierał jak są tu wyśmienitsi znawcy tematu." A i skąd założenie ze andrzejsq kupil ten model? Allegro to nie jedyne miejsce skad mozna pozyskac model. O ile sie niemyle mozna pozyskac model w wielu innych miejscach np. w Panskiej firmie. Może to nawet nie jego model, poprostu chce się dowiedzieć co to za model? Krytyka na podstawie domyslen? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 By Panowie, po co te nerwy kadlub jak,kadlub zrobil ktos kopyto i ii?Ja tez robie,a czy to jest podobne? Przy okazij pozrawiam p.Janka W. z Drexpolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 A czaro jak to ty jesteś znawca większym Ach, taki komplement od takiego użytkownika, jakim jesteś drexpol. Czuję się wyróżniony, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Dzieki ci tytan 12 zaraz to uczynię. I odpozdrawiamy starszą gwardię od całego zespołu DREXPOL-MODELE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Ehhh znawcy tematów ten szybowiec to ASW 20 lub 22 ale tak to jest jak sie kupuje na allegro i nie wie co . Witam nie wiem co złego jest w kupowaniu na allegro że "tak to jest",skoro sam sprzedający nie wiedział co sprzedaje tym bardziej że zrobienie kopyta do tej wielkości szybowca znacznie by przekroczyło cenę tego kadłuba . Ja uważam że forum jest po to aby pomagać początkującym , dlatego umieściłem ten temat tu i wydaje mi się że słusznie skoro jest taki problem z rozpoznaniem modelu.Wracając do tematu ventus wydaje się troszkę garbaty, asw22 jest więcej podobny. Dziękuje osobom które się włączyły w dyskusje na temat kadłuba. Ventus asw22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 No i po co drexpol było się tak nadymać na początku. Trzeba było od razu powiedzieć, że to ASW 22 skoro wiedziałeś. Mam nadzieję, że po tym jak mi bluzgnąłeś na gg to się "odgazowałeś". Szkoda tylko, że niesmak pozostał. PS. Do swoich klientów tak się nie zwracaj, bo żadnej makietki nie kupią. To tak jakbyś nie wiedział, co to brak kultury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.