robraf Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 mam maly problem : mianowicie w jednej z ladowarek ( mam ich 2szt) niemoge przełączyc funkcji auto na manual a drugiel z manual na auto w tej co jest auto po rozpoczęciu ladowania ( po 5sekundach) wyswietla się napis break down o co chodzi? czy tez macie takie objawy w swoich ladowarkach?
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Nie mamy takich objawów. Co to znaczy że nie możesz przełączyć na auto/manual? Kombinacja przycisków nie działa?
robraf Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 a co dokladnie mam wcisnąć bo w instrukcji jest tylko strzałki
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Jak miga wartość prądu należy jednocześnie wcisnąć strzałki i przytrzymać, wtedy zmienia się tryb auto/manual. Tyle że trzeba to zrobić z wyczuciem.
mtk Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 fajna ładowarka niedawno ją nabyłem. rozsądna cena.
PatrixD Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Może bys sie z nami podzielil opiniami i radami. Też mam zamiar taka ladowarke sobie sprawic.
mtk Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 podzieliłem się wyżej... nic więcej nie mam do powiedzenia
ziblyy Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 a ja mam mały problem z tą ładowarką jakiś czas temu bardzo pięknie poszedł z niej strzał i już prawie nie działa znaczy tak da się ją włączyć ustawić wszystko i tak w ogóle poruszać po menu ale nie da się rozpocząć ładowania jak chce je rozpocząć to zaraz wychodzi komunikat ze niema połączenia z pakietem otworzyłem ją i widzę a raczej nie widzę dużego kawałka jednego scalaka znajduje się on zaraz za gniazdem gdzie się podłącza termometr i mam małą prośbę jak ktoś by mógł mi podać to co jest na nim napisane mi wiadomo tylko ze ma 8 nóżek i jest na smd
Raffik Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 a moze gwarancja? choc juz otworzyles...
ziblyy Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 ona jest już raczej po gwarancji a zresztą nie wiem bo ja własciwie ją odkupiłem od znajomego i po prostu mi padła po jakimś czasie na obudowie nie było zresztą plomb więc czemu nie otwierać myślę że po wymianie tego scalaka sprzęt będzie działał tylko gdybym miał jego nazwę :/
ziblyy Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 mtk, witam mam do ciebie małe pytanie na forum pisałeś że masz ładowarkę turnigy 6 i mam takie małe pytanie czy mógł byś mi pomóc w jej naprawie a mianowicie na początek zapytam czy możesz zdjąć z niej obudowę czy nie ma plomb jeśli tak to bym był bardzo wdzięczny za danie mi informacji o pewnym elemęcie na płytce
mtk Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 nie chce stracić gwarancji. sorry ale nie moge
Gość Anonymous Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Wygląda że jest to tranzystor polowy z kanałem P o oznaczeniu 4407.
Raffik Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 ona jest już raczej po gwarancji a zresztą nie wiem bo ja własciwie ją odkupiłem od znajomego i po prostu mi padła po jakimś czasie na obudowie nie było zresztą plomb więc czemu nie otwierać myślę że po wymianie tego scalaka sprzęt będzie działał tylko gdybym miał jego nazwę :/ wiesz... jakos pamietam pojawienie sie tej ladowarki na UH... i nie sadze zeby byla po gwarancji... ale jako ze juz ja otworzyles... to nie ma o czym mowic... mysle ze przemek_pc Ci pomoze w sprawie naprawy... powodzenia
Gość Anonymous Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Kilka napraw gwarancyjnych Turnigy i iMaxów B6 wykonałem, zwykle leciał tranzystor na wejściu albo wyświetlacz szwankował. Ten tranzystor z kanałem P o którym mowa pracuje w układzie przetwornicy napięcia i z taka usterką się jeszcze nie spotkałem. Cóż, całe życie człowiek się uczy
kabanosik Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Mam pytanie czy do tej ładowarki (Accucel-6) wystarczy taki zasilacz ? Narazie będe ładował Lipole więc przy nich styknie, ale czy z Waszego doświadczenia wynika że może być za słaby czy brać taki ?
Paweł R Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Nie jestem jej posiadaczem ale zasilacz Ci starczy.-
Gość Anonymous Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Upewnij się tylko czy dokupisz do niego w rozsądnej cenie przewód zasilający bo komplecie nie ma.
PatrixD Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mam pytanie. Ostatnio zamowiłem z kolega tą ładowarke i rożne inne potrzebne rzeczy z UH. Paczka nas wyszła okolo 140$ a waga to okolo 800g. Czy jest możliwość abysmy dostali CŁO?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.