zuczek Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Witam po długiej nieobecności na forum, Jako że od zawsze podobała mi się ta konstrukcja postanowiłem stworzyć model, który będzie ją choć w pewnym stopniu przypominał Model powstaje w skali 1/8 techniką mieszaną (depron z drewnem). rozpiętość 938mm długość 775mm masa ok 500-600g Wyposażenie dostanie po starym esiaku silnik emax 2812 regiel emax 18A serwa hitec hs-55 pakiet 3s 1350mAh Niestety w początkowej fazie budowy nie planowałem zakładać tematu na forum więc nie mam wielu zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Ciekawy mechanizm lotek. Jak to bezie działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Ładnie Ci to wychodzi. Zasiadam i kbicuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jakub, ładnie Ci to idzie i czysta robótka.Ciekawi mnie tylko, dlaczego wzdłużnice zakończyłeś w tym miejscu, czemu taki długi kominek i czy on jest na wpustach, a także jak chcesz rozwiązać część przednią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Kibicuję i czekam na dalsze fotki z postępu prac. Ładna ROBÓTKA . Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Do lotek wzdłuż ich osi obrotu będą przymocowane pręty w kształcie wydłużonej litery U, poprowadzone do centropłata i połączone z popychaczami które aktualnie wystają z kadłuba. Co do maski silnika jeszcze nie jestem pewien ale pewnie skusze się na laminat, ponieważ nie miałem z nim nigdy styczności i chce zobaczyć z czym to się je. Udało mi się dziś znaleźć trochę czasu i wystrugałem stateczniki. Trzeba je jeszcze tylko oszlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi