mjs Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Końce nakładek sosna 10x10 bym zukosował, (mikrofalę wyrzucił). A model zapowiada się rewelacyjnie.
BRoman Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak-to model dla lubiących drewno .Nawet dla stolarzy.
Wojtek I Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Mirku tak się stanie, to co widać to dopiero surowizna po wstępnym szlifie.
Wojtek I Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam. Dokończyłem nakładki przedniej części kadłuba i tył skrzynki kadłubowej. A tak obecnie wygląda przednia część kadłuba. I zmiana szerokości w belce przedniej stojaka.
Wojtek I Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam. Myślałem, że taki Patyk gdzie kadłub to praktycznie 2D pójdzie szybko, a to wcale nie jest prawda. Kable do sterowania lotkami wstawiłem do belki w koszulce i można je swobodnie przesuwać. I zabrałem się za fotel, oparcie będzie zabudowane na stałe, a dolna część będzie odkręcana co ułatwi dostęp serwisowy do skrzynki kadłubowej.
Benon_ZN Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Czekałem przeglądałem aż.sie doczekałem
Wojtek I Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Dokończyłem fotel. I zaczynam myśleć co dalej
Wojtek I Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zabrałem się za napinacz na piramidce, a jednocześnie wpadło mi do głowy dokładanie widoku oryginału: I jeszcze małe wspomnienie fotela. I jak Wam się to podoba?
Benon_ZN Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 No jak dla mnie rewelacja przymierzam się do budowy tego modelu i zaglądam tu systematycznie
KRUUP Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Też mi się bardzo podoba, piękny model powstaje
stema Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 I jeszcze małe wspomnienie fotela. Czy się podoba? Fantastycznie to robisz, a fotel BAJECZNY !
Wojtek I Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2016 Witam. Dokończyłem napinacz i w ramach przerwy mikołajowej w budowie mojego patyczaka zrobiłem dla Max'a taki oto patykowy pojazd: Zapraszam do oglądania http://pfmrc.eu/index.php?/topic/65648-butelkowiec/
sp2jbs Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam Model jestem zainteresowany nie tylko budową Twojego modelu cisną się pytanie czy można za Wilgą poholować ? Jestem członkiem Ligi Przyjaciół Polskiego Lotnictwa a samolot ma nasze początki. Czekam za dalszymi pracami nad skrzydłem .Myślę nad skalą 1-3 ale ta cięciwa skrzydła mnie lekko przeraża to pięćdziesiąt cm. Szybowiec był holowany nie za samolotem a to nie wiem czy nie musiał bym zastosować innego profilu ? Poproszę obserwatorów podpowiedz. Pozdrawiam
sp2jbs Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Witam Grzegorz czekam na twoje wyliczenia.Nadal szukam jaki mam zastosować profil, chodzi mnie pogłowie Clark Y nie jestem do końca pewny.
JMRC Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 sp2jbsWydaje mi się, że to zdjęcie będzie stanowić dla Ciebie wystarczającą odpowiedź. 1
Wojtek I Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2018 Panowie co do profilu to macie porównanie - profil jaki mam zamiar zastosować to granatowa kreska, a brązowa to profil zastosowany przez kolegę z Francji. Decyzja należy do Was.
sp2jbs Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam Jerzy przetarłem okulary jestem coraz bardziej przekonany do tego szybowca.Pilotem tego modelu ma być kolega Stanisław a ja pilotem Wilgi z czasem pilotami moi wychowankowie Maciek Robert klawo latają kąbatami. Wojtku dzięki za pokaz a tak naprawdę graficzną różnicę.W środę usiądę do nakreślenia szkicu pomierzyłem moją deskę montażową ma zaledwie 420 mm a skala daję większy głębokość profilu. Pozdrawiam Marian
sp2jbs Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam To nie bardzo typowe jednak dzisiaj usiadłem z Stanisławem wspaniale rozumnie moje podejście do przepracowywanie profilu płatów skrzydła. Tak dziwacznie ale postanowiłem budowę od skrzydła.Rysunki w Auto kadzie zasługa kolegi, ja nie radze mam 2017 lubię 2010, a jestem zacofany jutro wysyłam rysunki na laser. Jak kolega pozwoli Wojtek umieszczę moje wypociny. Model chcę wybudować w skali 1:3. Cięciwa płata to 50 cm z małym plusem muszę poszukać odpowiedniej deski montażowej. Pracownia modelarni czeka mnie nowe wezwanie. Nie mam pojęcia gdzie zdobyć odpowiednie listwy na dźwigary rozpiętość jednego płata to około metr siedemdziesiąt sporo.Tu w Warszawie dobrego stolarza znaleźć dlatego proszę o pomoc czytających,stukam w internecie nie znajduję.
Wojtek I Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 Czekam z zapartym tchem. Ja właśnie mam zamiar wystartować z mechanizmem układu sterowania kierunkiem i wysokością.
Rekomendowane odpowiedzi