PilotM Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Mała przerwa w pisaniu ale nie było przerwy w budowie modelu, końcowe prace przy kadłubie, skrzydła zmontowane gotowe do lotu. Jeszcze montaż maski silnika i ostatecznego podwozia i pierwszy lot może za tydzień w sobotę jak pogoda pozwoli. Jutro odpalam silnik zobaczymy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam. Tak jak piszesz Marku ,prace wykończeniowe pochłaniają mnóstwo czasu , 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Ładne cacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jak się buduje dzieła sztuki to tak jest - gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zbigniew - jakiej grubości linki dałeś do wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 1mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 ok mam takie same. Działam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Marku - znaki na skrzydłach,kadłubie ,odpalić motor , maska i oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 W małej przerwie w pisaniu jednak prace nadal trwały. Mini oblot zakończony, więc małe zmiany wizerunku i ulepszenia. Linki nowe zakucia Silnik z przekładnia śmigło 32x18 Nowa maska silnika Oznakowanie kolorystyczne wycięte czeka na naklejenie Podwozie amortyzowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Dotarło więc składam silnik z przekładnią i piękne śmigło 32x18 myślę że ciągu nie braknie. Przy pierwszej próbie oblotu z silnikiem 60 cm bez przekładni było bardzo słabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Witam jakie masz przelozenie tej przekladni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 trochę wejdę między "wódkę a zakąskę", to przekładnia Toni Clarka 1/2,8 dedykowana do zenoaha 38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 trochę wejdę między "wódkę a zakąskę", to przekładnia Toni Clarka 1/2,8 dedykowana do zenoaha 38 Opis przekładni: https://toni-clark-shop.com/Titan-28-1-reduction-gear-inline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zamontowany nowy silnik z przekładnią TITAN ZG 38 SC zastanawiam czy w tym silniku gaszenie to tylko zamknięcie ssania nie ma żadnych przewodów, może ktoś ma taki i podpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zamontowany nowy silnik z przekładnią TITAN ZG 38 SC zastanawiam czy w tym silniku gaszenie to tylko zamknięcie ssania nie ma żadnych przewodów, może ktoś ma taki i podpowie. IMG_20180331_142238.jpg Marku gaszenie silnika na trymerze gazu -ssaniem go zalejesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Wydaje mi się że do wystającego oczka w cewce zapłonowej należy przylutować przewód po połączeniu z masą odcinamy zapłon - ale nie jestem pewien może ktoś ma i potwierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Strona 6. https://www.greathobbies.com/manuals/z/zen/zenoah_engine_manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Wydaje mi się że do wystającego oczka w cewce zapłonowej należy przylutować przewód po połączeniu z masą odcinamy zapłon - ale nie jestem pewien może ktoś ma i potwierdzi. Marku ten styk na cewce zapłonowej jak dasz do masy to silnik zgaśnie , jak to zrobisz ... jakiś mikro włącznik i serwo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Marku ten styk na cewce zapłonowej jak dasz do masy to silnik zgaśnie , jak to zrobisz ... jakiś mikro włącznik i serwo . Tak właśnie myślę zrobić, na mikro wyłączniku z serwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadoskat Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Marek, nie rób sobie roboty z jakimś serwem i mikowylacznikiem. Normalnego kill switcha za 40 pln kup i masz to małe i niezawodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi