chips Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Mam takie pytanie do wtajemniczonych. Zastanawiam się gdzie dać antenę w modelu. Problem jest taki że mam par elementów przyczepianych na magnesy. Czy magnesy w okolicy nadajnika czy też kamery będą przeszkadzać? Drugie to czy może być antena w okolicy silnika / regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Może być lecz ja bym nic na magnesy nie przyczepiał, ja mam wszyatko na taśmie 2 stronnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Potwierdzam, magnesów należy unikać nawet jeśli nie ma kontrolera lotu i busoli. Miejsce mocowania anteny zależy od wielu czynników. Czy jest tylko link RC czy jeszcze np wideo, czy skrzydła są demontowane itd. Lepiej unikać rozłączalnego złącza w kablu antenowym, by nie zapomnieć go połączyć, nawet jeśli odbiornik nie jest też nadajnikiem i nie grozi mu uszkodzenie. Niektórzy antenę umieszczają na ogonie. Inna możliwość to z przodu kadłuba. Antena nie powinna być w okolicy ani silnika ani regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Może podaj jaki to model? Niektóre modele mają już uznane rozwiązania rozmieszczenia osprzętu. Wiedząc jaka to konstrukcja, ktoś może ci doradzić najlepsze umiejscowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi