Skocz do zawartości

PAYPAL

skidan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zalogowałem się na PayPal'u i muszę podać numer karty kredytowej.

1. Czy może to być numer zwyklej karyt płatniczej czy koniecznie karty kredytowej :?:

2. Jak podam nr karty to wystarczą im 4 odpowiednie cyfry PIN i moje konto będzie puste :crazy: :?: :shock:

Może to co napisałem jest śmieszne , ale jakoś ostrożnie podchodzę do takich rzeczy. :wink:

Opublikowano

Fakt, to co napisałeś jest bardzo śmieszne nie mniej nie dziwię się ludziom nawet zbyt ostrożnym. Nie znam nikogo komu PayPal "wyczyścił" konto. dokonując kazdorazowo zapłaty musisz w jednej rubryce podac nr karty, a w innej też najwazniejszy 3cyfrowy kod.

Jesli karta płatnicza ma tylu samo cyfrowy kod jak karta wypukła kredytowa - z 3cyfrową końcówką to mozesz podać. Ja tą opłacam własnie gdyż przez kredytową jakoś nie wychodziło.

Opublikowano

Może takie trochę głupie pytanie:

A nie boisz się, że pracodawca przelewający co miesiąc wypłatę na Twoje konto, je wyczyści, przecież on też zna jego numer?

Druga sprawa i chyba najprostsza, poprostu wpisz numer, jeśli nie będzie można z tego konta pobrać pieniędzy od razu to zobaczysz

Opublikowano

Dzięki Fokker :wink:

Sprawdziłem. Wprowadziłem 16-cyfrowy nr katry, ale później są 4 cyfry a nie 3 i wyskakuje błąd. :evil:

Opublikowano

Nie przez kazdą kartę płatniczą dokonasz opłaty. Ja mam konto w Millenium i mogę to zrobić tą zwykłą. Nie wiem dlaczego mówisz o 4cyfrowej końcówce. W formularzach opłat pole na ten kod jest 3cyfrowe więc tu raczej się nic nie zmieniło. Tak więc by dokonac operacji kod musi mieć taką postać:

xxxx xxxx xxxx xxxx xxx

Tak jest na moich kartach i chyba na wszystkich innych mających zdolność dokonywania przelwów :mrgreen:

EDIT: kod 3cyfrowy jest oddalony od całej 16 cyfr. reszty, tu jednak mi to nie wychodziło.

Opublikowano
Tak więc by dokonac operacji kod musi mieć taką postać:

xxxx xxxx xxxx xxxx xxx

Tak jest na moich kartach i chyba na wszystkich innych mających zdolność dokonywania przelwów :mrgreen:

Ja mam w Dominet Bank i u mnie jest tak :

xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx :?

te 4 ostatnie są takie same jak 4 pierwsze,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby dodać kartę do PAYPAL'a to musi to być karta przedpłacona bądź też kredytowa. Wówczas do płacenia przez PP nie potrzeba mieć w danej chwili środków na koncie. Jednak należy pamiętać o spłacie kredytu w banku :D

Zwykłe karty dodawane za darmo do kont bankowych (te którymi można płacić w sklepie jeśli mamy środki na koncie bądź też pobierać je z bankomatu) nie są akceptowane przez paypala.

Karta z PKO SA Eurokonto akademickie, mbank oraz dominet (mam 3 różne konta i 3 karty)- żadna nie działa w PP. Mogę tylko odbierać środki :)

Opublikowano

Jak tylko znajde czas to wybiore sie do swojego banku i zamówię kartę kredytową.

p.s. Sprawdzałem z kolegą i jego kartą VISA , która ma 4 :!: cyfry. PAYPAL przyjął :wink:

Opublikowano

Zwykłe karty dodawane za darmo do kont bankowych (te którymi można płacić w sklepie jeśli mamy środki na koncie bądź też pobierać je z bankomatu) nie są akceptowane przez paypala.

Karta z PKO SA Eurokonto akademickie, mbank oraz dominet (mam 3 różne konta i 3 karty)- żadna nie działa w PP. Mogę tylko odbierać środki :)

Bo nie spróbowałeś nawet! Wystarczy zadzwonić w Mbanku na Mlinię i powiedzieć uprzejmie "chciałbym płacić kartą bankomatowa w serwisie paypal" i tyle... :)

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229&postdays=0&postorder=asc&start=840

tu zaraz na początku napisałem więcej.

Opublikowano

^^ kochaniutki :)

Że niby czego nie spróbowałem? Używam paypala przeszło od prawie 3 lat :] Wtedy w Polsce jeszcze mało kto o tym słyszał.

Zarówno w Mbanku jak i w Dominetcie otrzymałem identyczną odpowiedź- że nie ma takiej możliwości ponieważ ble ble ble... napisałem już w poście powyżej :)

Konto w mBanku założyłem specjalnie z myślą o PP jakoś zaraz po założeniu PP. Czyli mniej wiecej 3 lata temu i niestety się zawiodłem. Teraz wszystko się mogło zmienić.

lub

Widocznie zależy kto siedzi przy telefonie w mBanku

Opublikowano

No to jeśli próbowałeś coś 3 lata temu to mogę powiedzieć, że nie próbowałeś, bo 3 lata to wieczność w technice, wtedy silnik 3f to było coś :D Jakbyś niedawno dzwonił to bym zrozumiał, ale 3 lata...? :D a ludzi w błąd wprowadzasz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.