skidan Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam. Zalogowałem się na PayPal'u i muszę podać numer karty kredytowej. 1. Czy może to być numer zwyklej karyt płatniczej czy koniecznie karty kredytowej :?: 2. Jak podam nr karty to wystarczą im 4 odpowiednie cyfry PIN i moje konto będzie puste :crazy: :?: :shock: Może to co napisałem jest śmieszne , ale jakoś ostrożnie podchodzę do takich rzeczy. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Fakt, to co napisałeś jest bardzo śmieszne nie mniej nie dziwię się ludziom nawet zbyt ostrożnym. Nie znam nikogo komu PayPal "wyczyścił" konto. dokonując kazdorazowo zapłaty musisz w jednej rubryce podac nr karty, a w innej też najwazniejszy 3cyfrowy kod. Jesli karta płatnicza ma tylu samo cyfrowy kod jak karta wypukła kredytowa - z 3cyfrową końcówką to mozesz podać. Ja tą opłacam własnie gdyż przez kredytową jakoś nie wychodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Może takie trochę głupie pytanie: A nie boisz się, że pracodawca przelewający co miesiąc wypłatę na Twoje konto, je wyczyści, przecież on też zna jego numer? Druga sprawa i chyba najprostsza, poprostu wpisz numer, jeśli nie będzie można z tego konta pobrać pieniędzy od razu to zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Dzięki Fokker :wink: Sprawdziłem. Wprowadziłem 16-cyfrowy nr katry, ale później są 4 cyfry a nie 3 i wyskakuje błąd. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Nie przez kazdą kartę płatniczą dokonasz opłaty. Ja mam konto w Millenium i mogę to zrobić tą zwykłą. Nie wiem dlaczego mówisz o 4cyfrowej końcówce. W formularzach opłat pole na ten kod jest 3cyfrowe więc tu raczej się nic nie zmieniło. Tak więc by dokonac operacji kod musi mieć taką postać: xxxx xxxx xxxx xxxx xxx Tak jest na moich kartach i chyba na wszystkich innych mających zdolność dokonywania przelwów :mrgreen: EDIT: kod 3cyfrowy jest oddalony od całej 16 cyfr. reszty, tu jednak mi to nie wychodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Tak więc by dokonac operacji kod musi mieć taką postać: xxxx xxxx xxxx xxxx xxx Tak jest na moich kartach i chyba na wszystkich innych mających zdolność dokonywania przelwów :mrgreen: Ja mam w Dominet Bank i u mnie jest tak : xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx :? te 4 ostatnie są takie same jak 4 pierwsze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Sa 4 cyfry w formularzu czy na karcie ? Ten tajemniczy kod to nic innego jak 3 ostatnie cyfry na odwrocie karty - tam gdzie jest podpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ja na karcie ma 4 a formularz karze podać 3 cyfry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 A moze zaznaczyles zle karte ? Wpisujesz ten kod z drugiej strony karty ? Dla bezpieczenstwa powinien znajdowac sie po stronie przeciwnej niz numer karty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Do weryfikacji karty potrzebny jest kod CVV2 albo tu może bardziej obrazowo CVV2 Jeżeli po podaniu tych danych wyskakuje błąd to znaczy że tą kartą nie może płacić w PayPal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wlasnie znalazlem ,ze np. american expres posiada 4 cyfry z przodu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Żeby dodać kartę do PAYPAL'a to musi to być karta przedpłacona bądź też kredytowa. Wówczas do płacenia przez PP nie potrzeba mieć w danej chwili środków na koncie. Jednak należy pamiętać o spłacie kredytu w banku Zwykłe karty dodawane za darmo do kont bankowych (te którymi można płacić w sklepie jeśli mamy środki na koncie bądź też pobierać je z bankomatu) nie są akceptowane przez paypala. Karta z PKO SA Eurokonto akademickie, mbank oraz dominet (mam 3 różne konta i 3 karty)- żadna nie działa w PP. Mogę tylko odbierać środki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jak tylko znajde czas to wybiore sie do swojego banku i zamówię kartę kredytową. p.s. Sprawdzałem z kolegą i jego kartą VISA , która ma 4 :!: cyfry. PAYPAL przyjął :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zwykłe karty dodawane za darmo do kont bankowych (te którymi można płacić w sklepie jeśli mamy środki na koncie bądź też pobierać je z bankomatu) nie są akceptowane przez paypala. Karta z PKO SA Eurokonto akademickie, mbank oraz dominet (mam 3 różne konta i 3 karty)- żadna nie działa w PP. Mogę tylko odbierać środki Bo nie spróbowałeś nawet! Wystarczy zadzwonić w Mbanku na Mlinię i powiedzieć uprzejmie "chciałbym płacić kartą bankomatowa w serwisie paypal" i tyle... http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229&postdays=0&postorder=asc&start=840 tu zaraz na początku napisałem więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ^^ kochaniutki Że niby czego nie spróbowałem? Używam paypala przeszło od prawie 3 lat :] Wtedy w Polsce jeszcze mało kto o tym słyszał. Zarówno w Mbanku jak i w Dominetcie otrzymałem identyczną odpowiedź- że nie ma takiej możliwości ponieważ ble ble ble... napisałem już w poście powyżej Konto w mBanku założyłem specjalnie z myślą o PP jakoś zaraz po założeniu PP. Czyli mniej wiecej 3 lata temu i niestety się zawiodłem. Teraz wszystko się mogło zmienić. lub Widocznie zależy kto siedzi przy telefonie w mBanku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 No to jeśli próbowałeś coś 3 lata temu to mogę powiedzieć, że nie próbowałeś, bo 3 lata to wieczność w technice, wtedy silnik 3f to było coś Jakbyś niedawno dzwonił to bym zrozumiał, ale 3 lata...? a ludzi w błąd wprowadzasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 No wiesz W dominetcie powiedzieli mi to zaledwie jakieś 5 miesięcy temu Czyli ziarnko prawdy w tym jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.