TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Podkurek – w dawnej Polsce ostatni posiłek wieczorny, spożywany najczęściej tuż przed snem, o późnej godzinie. Nazwa „podkurek” wywodzi się od pory jedzenia „tuż przed pianiem koguta”. Na podkurek spożywano najczęściej dania lekkie, naleśniki, dżem, ser, często towarzyszył mu kieliszek alkoholu.
ahaweto Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 O Boże ! Tomasz, miej litość. O tej porze ? No i poczułem "ssanie"
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie ma litości :-) No dobra, zaserwuję wczorajsze... dietetyczne....
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Marku, odpowiem podkurkiem drugim skonsumowanym 10 minut temu: No coś trzeba umrzeć ;-)
Vesla Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Koledzy narobili mi apetytu i musiałem zjeść lekki podkurek, ser, dżem, pieczywo :-) Ale na usprawiedliwienie dodam, że mam zamiar trochę dzisiaj posiedzieć do późna :-)
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Wiesławie, jesteś usprawiedliwiony ;-)
Rekomendowane odpowiedzi