TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Podkurek – w dawnej Polsce ostatni posiłek wieczorny, spożywany najczęściej tuż przed snem, o późnej godzinie. Nazwa „podkurek” wywodzi się od pory jedzenia „tuż przed pianiem koguta”. Na podkurek spożywano najczęściej dania lekkie, naleśniki, dżem, ser, często towarzyszył mu kieliszek alkoholu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 O Boże ! Tomasz, miej litość. O tej porze ? No i poczułem "ssanie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie ma litości :-) No dobra, zaserwuję wczorajsze... dietetyczne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Marku, odpowiem podkurkiem drugim skonsumowanym 10 minut temu: No coś trzeba umrzeć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Koledzy narobili mi apetytu i musiałem zjeść lekki podkurek, ser, dżem, pieczywo :-) Ale na usprawiedliwienie dodam, że mam zamiar trochę dzisiaj posiedzieć do późna :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Wiesławie, jesteś usprawiedliwiony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi