Skocz do zawartości

Podkurek


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podkurek – w dawnej Polsce ostatni posiłek wieczorny, spożywany najczęściej tuż przed snem, o późnej godzinie. Nazwa „podkurek” wywodzi się od pory jedzenia „tuż przed pianiem koguta”. Na podkurek spożywano najczęściej dania lekkie, naleśniki, dżem, ser, często towarzyszył mu kieliszek alkoholu.

 

post-14226-0-54704200-1483823739_thumb.png

Opublikowano

Marku, odpowiem podkurkiem drugim skonsumowanym 10 minut temu:

 

post-14226-0-70809700-1483827493_thumb.jpg

 

No coś trzeba umrzeć ;-) 

 

Opublikowano

Koledzy narobili mi apetytu i musiałem zjeść lekki podkurek, ser, dżem, pieczywo :-) Ale na usprawiedliwienie dodam, że mam zamiar trochę dzisiaj posiedzieć do późna :-)

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.