RAFALR30 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ten program to jest taki napisany od początku czy zmodyfikowany od grmis? https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2864213-DIY-afterburner-led-ring-for-EDF-jets-with-arduino-WS2812B Program od grims mam bezpośrednio wgrany w modelu Su-35. http://pfmrc.eu/index.php/topic/71156-su-35-epo/?p=688379 Dla modelu T-45 Goshawk kolega napisał od podstaw nowy bardzo krótki program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ooo, porównanie świecenia obu mogłoby być naprawdę ciekawe. Dałbyś radę zrobić film z porównaniem? Albo chociaż słownie opisać różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zasadnicza różnica to taka, że w Su35 diody LED zmieniają kolor z czerwonego na pomarańczowy a w T45 Goshawk zmieniają kolor z czerwonego poprzez pomarańczowy do niebieskiego i dodatkowo widoczny jest efekt pulsacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 W międzyczasie wykonałem nowy, porządny mechanizm skrętny przedniego podwozia. Ten poprzedni to rzemiosło w najgorszym wydaniu (zrobiony z tego co było pod ręką) ale działało prawidłowo. W przygotowaniu osłony wnęk podwozia pod kadłubem i pod skrzydłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszjb Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zasadnicza różnica to taka, że w Su35 diody LED zmieniają kolor z czerwonego na pomarańczowy a w T45 Goshawk zmieniają kolor z czerwonego poprzez pomarańczowy do niebieskiego i dodatkowo widoczny jest efekt pulsacyjny.A jest opcja, aby przestawić moment początku świecenia względem przepustnicy? Bo na tym pierwszym programie probowałem wszystkich opcji i się nie udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 A jest opcja, aby przestawić moment początku świecenia względem przepustnicy? Bo na tym pierwszym programie probowałem wszystkich opcji i się nie udało. A spróbuj jak ja to zrobiłem w Su35 - przesteruj na nadajniku kanał THR minimalnie tak aby po podłączeniu zasilania i manetce THR w pozycji "0%" silnik jeszcze nie uruchamiał się a świeciły się już minimalnie diody LED. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Krótki film z działania dopalacza LED https://youtu.be/V0AkN5ZgNBY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Już pisałem: śliczny samolot i piękny model. Tak intensywne migotanie diod mnie nie przekonuje, dodałbym tu ciągłości świecenia, ale to Tobie ma się podobać. Czekam na film z łoblotu P.S. Film z lotów SU już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Już pisałem: śliczny samolot i piękny model. Tak intensywne migotanie diod mnie nie przekonuje, dodałbym tu ciągłości świecenia, ale to Tobie ma się podobać. Czekam na film z łoblotu P.S. Film z lotów SU już masz? Patrząc od tyłu i z poziomu modelu to rzeczywiście migotanie jest dość zauważalne. Pierwsze loty z dopalaczem zweryfikują czy ograniczę to czy zostanie bez zmian. A filmy... gdybym to miał operatora kamery..Z telefonu to kiepskie nagrania wychodzą - oglądać punkt poruszający się na niebie to mała atrakcja. a było już kilka lotów Su35 i jeden T-45 Goshawk (EDF). Coś wymyślę w tym temacie na wiosnę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Przednie podwozie gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Stare karty rabatowe, uchwyty do mocowania kabli, cztery śrubki i...osłony wnęk podwozia gotowe. Jeszcze malowanie i można zakładać/zdejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 "Szaleństwa" umakietowiania ciąg dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Zbiornik i pylony pod skrzydłami gotowe. Przybyło też oświetlenie przy przedniej goleni. To już koniec "dopieszczania" modelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Puste pylony ... nie w moim modelu. Wyciągnięte z szuflady: - rurka plastikowa 2x - stare karty rabatowe 2x - plastikowe końcówki od długopisów 4x (dziób i jako silniki rakiet) - magnesy neodymowe 4x i rakiety w przygotowaniu. Waga przed malowaniem to 8g. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Gotowe do podczepienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Dla uzupełnienia informacji: "Ciąg" mierzony na wadze 730g - dysza skierowana na wagę w odległości około 15cm. Ten sam silnik+LiPo daje w moim Jas 39 Gripen "ciąg" 650 g .Wpływ na tą różnicę "ciągu" ma kanał dolotowy, który w T-45 Goshawk jest prawie pusty a w JAS39 Gripen częściowo zajęty przez konstrukcję skrzydła, okablowanie, regulator i 2 serwomechanizmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Wspomnienie lata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi