RAFALR30 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ten program to jest taki napisany od początku czy zmodyfikowany od grmis? https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2864213-DIY-afterburner-led-ring-for-EDF-jets-with-arduino-WS2812B Program od grims mam bezpośrednio wgrany w modelu Su-35. http://pfmrc.eu/index.php/topic/71156-su-35-epo/?p=688379 Dla modelu T-45 Goshawk kolega napisał od podstaw nowy bardzo krótki program.
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2019 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ooo, porównanie świecenia obu mogłoby być naprawdę ciekawe. Dałbyś radę zrobić film z porównaniem? Albo chociaż słownie opisać różnice?
RAFALR30 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zasadnicza różnica to taka, że w Su35 diody LED zmieniają kolor z czerwonego na pomarańczowy a w T45 Goshawk zmieniają kolor z czerwonego poprzez pomarańczowy do niebieskiego i dodatkowo widoczny jest efekt pulsacyjny.
RAFALR30 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2019 W międzyczasie wykonałem nowy, porządny mechanizm skrętny przedniego podwozia. Ten poprzedni to rzemiosło w najgorszym wydaniu (zrobiony z tego co było pod ręką) ale działało prawidłowo. W przygotowaniu osłony wnęk podwozia pod kadłubem i pod skrzydłami.
lukaszjb Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zasadnicza różnica to taka, że w Su35 diody LED zmieniają kolor z czerwonego na pomarańczowy a w T45 Goshawk zmieniają kolor z czerwonego poprzez pomarańczowy do niebieskiego i dodatkowo widoczny jest efekt pulsacyjny.A jest opcja, aby przestawić moment początku świecenia względem przepustnicy? Bo na tym pierwszym programie probowałem wszystkich opcji i się nie udało.
RAFALR30 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2019 A jest opcja, aby przestawić moment początku świecenia względem przepustnicy? Bo na tym pierwszym programie probowałem wszystkich opcji i się nie udało. A spróbuj jak ja to zrobiłem w Su35 - przesteruj na nadajniku kanał THR minimalnie tak aby po podłączeniu zasilania i manetce THR w pozycji "0%" silnik jeszcze nie uruchamiał się a świeciły się już minimalnie diody LED.
RAFALR30 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2019 Krótki film z działania dopalacza LED https://youtu.be/V0AkN5ZgNBY
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Już pisałem: śliczny samolot i piękny model. Tak intensywne migotanie diod mnie nie przekonuje, dodałbym tu ciągłości świecenia, ale to Tobie ma się podobać. Czekam na film z łoblotu P.S. Film z lotów SU już masz?
RAFALR30 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2019 Już pisałem: śliczny samolot i piękny model. Tak intensywne migotanie diod mnie nie przekonuje, dodałbym tu ciągłości świecenia, ale to Tobie ma się podobać. Czekam na film z łoblotu P.S. Film z lotów SU już masz? Patrząc od tyłu i z poziomu modelu to rzeczywiście migotanie jest dość zauważalne. Pierwsze loty z dopalaczem zweryfikują czy ograniczę to czy zostanie bez zmian. A filmy... gdybym to miał operatora kamery..Z telefonu to kiepskie nagrania wychodzą - oglądać punkt poruszający się na niebie to mała atrakcja. a było już kilka lotów Su35 i jeden T-45 Goshawk (EDF). Coś wymyślę w tym temacie na wiosnę .
RAFALR30 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 Stare karty rabatowe, uchwyty do mocowania kabli, cztery śrubki i...osłony wnęk podwozia gotowe. Jeszcze malowanie i można zakładać/zdejmować.
RAFALR30 Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Opublikowano 13 Marca 2019 "Szaleństwa" umakietowiania ciąg dalszy.
RAFALR30 Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Opublikowano 16 Marca 2019 Zbiornik i pylony pod skrzydłami gotowe. Przybyło też oświetlenie przy przedniej goleni. To już koniec "dopieszczania" modelu. 1
RAFALR30 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 Puste pylony ... nie w moim modelu. Wyciągnięte z szuflady: - rurka plastikowa 2x - stare karty rabatowe 2x - plastikowe końcówki od długopisów 4x (dziób i jako silniki rakiet) - magnesy neodymowe 4x i rakiety w przygotowaniu. Waga przed malowaniem to 8g. 3
RAFALR30 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Dla uzupełnienia informacji: "Ciąg" mierzony na wadze 730g - dysza skierowana na wagę w odległości około 15cm. Ten sam silnik+LiPo daje w moim Jas 39 Gripen "ciąg" 650 g .Wpływ na tą różnicę "ciągu" ma kanał dolotowy, który w T-45 Goshawk jest prawie pusty a w JAS39 Gripen częściowo zajęty przez konstrukcję skrzydła, okablowanie, regulator i 2 serwomechanizmy.
Rekomendowane odpowiedzi