paweln7 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam spróbuj podpiąć żarówkę samochodową 12V 2w powinna słabo świecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Żarówka nie świeci, zrobiłem też nową fajkę gdzie na 100000% nie mam zwarcia i dalej nic ..... Dobra od nowa bo ja już zgłupiałem też. Tam gdzie zaznaczyem znakiem zapytania podłączam świece tak ? Gdy tak podłączam świece to tam gdzie jest 1,5V wychodzi takie napięcie..... ja już nie rozumiem. Może ktoś mi to wytłumaczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Pod atrapę świecy podlaczasz zarnik na aku. Tam grozę jest glow output jest wyjście na świecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 No to panel raczej walnięty. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Jako, że panel trafił w moje łapy postanowiłem opisać swoje spostrzeżenia odnośnie owego tworu. Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie co było uszkodzone (i czy w ogóle było), mam swoje przypuszczenia, ale to za chwilę. Ogólnie rzecz biorąc ten panel to nic innego jak przetwornica XL4005 w podstawowej konfiguracji tegoż układu. Cudów więc nie ma, ale z drugiej strony wg mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie na tani, prosty panel, gdyż na np. allegro możemy taki "panel" kupić za kilkanaście zł. Dokładniej mówiąc za około 12zł Wersja z woltomierzem i amperomierzem do kupienia za 30 kilka złociszy. A wygląda to tak: Przy odrobinie chęci możemy zatem stworzyć sobie całkiem zgrabny i funkcjonalny panelik, niewielkim kosztem. Wracając jednak do tytułowego panelu i jego "usterki"... tak wygląda cała złożoność tego panelu (na odwrocie jest w zasadzie tylko cewka) a tutaj ewentualny winowajca: Jedyne przypuszczenia co do awarii to przewód idący do gniazda ładowania fajki zwierający do wyprowadzenia cewki. Nie jestem w stanie teraz tego stwierdzić na 100%... ani nawet na 20% ale przewód oraz gniazdo ładowania są bardzo blisko siebie. Innych grzechów nie pamiętam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi