Grzechu RC Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 Dziś oblatywałem modele WWI przed zawodami. Z braku standardowych pakietów włożyłem 2S 1100mAh. Lot był, jak to ująć, trzeba było się wykazać znajomością praw aerodynamiki lotu . Co ciekawe wylatałem ponad 7min i teraz wiem o co Ci chodziło. ps A lokomotywa nadal nie chce latać z kabinką. Dziś testowałem kąty silników i nic to nie dało. Jakieś inne propozycje? ps II zawody są u chłopaków z Bierutowa i okolic, nie u mnie. Ja jeszcze nie odważyłbym się niczego organizować. Chyba że masz na myśli eskadrę Kamikadze Wrocław.
JacekO Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Z braku standardowych pakietów włożyłem 2S 1100mAh. Lot był, jak to ująć, trzeba było się wykazać znajomością praw aerodynamiki lotu . Co ciekawe wylatałem ponad 7min i teraz wiem o co Ci chodziło. To całkiem logiczne: Mniejsze napięcie pakietu => mniejsze obroty silników => mniejszy pobór prądu przez silniki => mniej "pojemności" wyssanej z pakietów => dłuższy czas lotu Co do kabinki: może zbuduj szybko jakąś prowizorkę i po kolei odcinaj jej kawałki (na górze/na dole) - może to Cię naprowadzi na to co się dzieje.
japim Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Hm... ciekawe - może to będzie klasa TOP GUN w ESA? Pakiety 2S 1100 Tak jak w ACES są to modele na 2.5cm3, które "ledwo" latają. Będą latać na skrzydłach a nie na silniku...
Grzechu RC Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Co do kabinki: może zbuduj szybko jakąś prowizorkę i po kolei odcinaj jej kawałki (na górze/na dole) - może to Cię naprowadzi na to co się dzieje. Tak.Też o tym pomyślałem i tak zrobię jak piszesz, ale niestety już po zawodach. Może w Bierutowie ktoś coś wymyśli. Jeżeli czas pozwoli
pelikan1500 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 A próbowałeś zrobić z siatki do styro tak jak żeśmy rozmawiali na lotnisku w niedziele ? A co do klasy ACES TOP GUN to nie wydaje mi się żeby P-40 czy mały BF-109 z ASP ( niebieska głowica) " LEDWO LATAŁY " na samych skrzydłach !!!
japim Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Dlatego ledwo jest w cudzysłowie. A skoro one latają tak super to czemu zrobiono klasę top gun dla chwały?
Grzechu RC Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 Szybki ażurek i do boju ! Będzie przewiewnie. Do zobaczyska jutro
Rekomendowane odpowiedzi