andgdy Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam. Mam pytanie. W jaki sposób dokonać zamówienia na zakup balsy twardej. W sprzedaży np. MODELMAX są podane: balsa standard, balsa 120g/dm3 , balsa 130g/dm3 ( tu nie ma wyboru), balsa II gatunek. Która z nich to balsa twarda? Dziękuję za pomoc i wszystkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Jak jesteś anglojęzyczny to tu jest sporo http://www.rcscalebuilder.com/tutorials/balsa/balsa_1.htm Edit: W powyższym linku znajdziesz tabelę z twardościami balsy a poniżej masz przelicznik z funtów i stóp na kg/m3 http://www.endmemo.com/sconvert/kg_m3lb_ft3.php Wychodzi z niego, że twarda balsa to ponad 220kg/m3... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Żadna, balsa do 130kg jest jeszcze bardzo ładna i zdecydowanie jest to nadal drewno miękkie. Twarda od 160 w górę się zaczyna, teraz faktycznie jest z nią problem. Mam kilkadziesiąt belek z których można by wybrać twardą. Są to jednak belki i zdecydowanie nie wykonujemy usługi cięcia ich na deseczki czy inne sorty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ja dzwonie do sklepów i zazwyczaj dostaje to o co proszę, czasami mi zależy na bardzo lekkiej balsie i w model max kilka desek mi wybrali. To samo z twardą. warto zadzwonić i dowiedzieć się co mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Podałem np. modelmax a może są też inne sklepy gdzie można zamówić twardą balsę. Nie chodzi mi o sklepy zagraniczne bo tam faktycznie jest to dobrze oznakowane. Jednak koszty przesyłki są odstraszające i nie opłaca się zakup. Żadna, balsa do 130kg jest jeszcze bardzo ładna i zdecydowanie jest to nadal drewno miękkie. Twarda od 160 w górę się zaczyna, teraz faktycznie jest z nią problem. Mam kilkadziesiąt belek z których można by wybrać twardą. Są to jednak belki i zdecydowanie nie wykonujemy usługi cięcia ich na deseczki czy inne sorty. Belka to jaki wymiar i ewentualnie cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Też mam takie pytanie, bo zawsze z belką można pójść do stolarza i belkę bez większego problemu potnie. Chyba, że cięcie belki basowej wymaga jakichś specjalnych umiejętności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Belki mamy w długości 930mm, szerokości od 80 do 130mm, grubości różne od 45 do 80mm. Najchętniej sprzedał bym hurtowo tej twardej balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Hurtowo to w tym przypadku znaczy? Tonę, pół? 50 belek? Możesz pisać na PW. Też prowadzę sprzedaż hurtową, wiec może znajdziemy wspólny mianownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Mnie też, by interesowała ta balsa , tylko 5 belek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi