kuba r. Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam, mam problem z 10 amperowym regulatorem 3F - otóż po dodaniu gazu np. na maxa silnik (w tym zestawie emax BL 1806/25) przez 2-3 sekundy pracuje na pełnych obrotach, a po tym czasie zmniejsza moc mniej więcej o połowę. Sprawdzałem z innym zestawem napędowym - silnik+regulator 6A i wszystko wskazuje na to, że problem jest właśnie z tym regulatorem 10A. Ten drugi silnik również ma tę samą tendencję z tym regulatorem, natomiast wspominany wyżej silnik emax działa poprawnie z regulatorem 6A - koniec końców obydwa silniki mają problemy właśnie z tym regulatorem, a działają poprawnie z innym. Niestety nie mam nazwy regulatora, bo jest tylko w przezroczystej koszulce - kupiłem używkę jakiś czas temu i nic o nim nie wiem. Czy z tego opisu można coś wywnioskować? Kabelki i luty wyglądają w porządku. Pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Ja bym sprawdził pobór prądu. Czujesz w rękach, że na mniejszym regulatorze masz ten sam ciąg co ma większym? Może to pakiet nie wyrabia? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Tak na pierwszy rzut oka wygląda na ograniczenie mocy z powodu spadku napięcia pakietu. Nie wiem co to za regulator... Typowo można ustawić 3 progi odcięcia przy których regulator obniża moc albo odłącza silnik (też się ustawia). Jeśli ten regulator ma ustawione ograniczenie mocy na wyższym napięciu niż 6-cio amperowy to właśnie wyglądałoby tak jak piszesz. Weź na stole większy nowy w pełni naładowany pakiet i sprawdź czy jest tak samo. Napisz coś więcej o tym regulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Moja 70A też tak się zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Wydaje mi się, że nie jest to problem z pakietem, ma wydajność wg producenta 22A, mam kilka takich i na wszystkich jest to samo. Mam też inny regulator 10A, z większym silnikiem do F3P i pakiet tam wyrabia spokojnie. Druga rzecz jest taka, że problem spadku obrotów występuje również bez śmigła. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi