okruszek Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Witam. Po dłuższej przerwie, znowu zacząłem latać. Niby człowiek wie, a jednak popełnił karygodny błąd. Nie będę pisał jaki, oceńcie sami. Powiem że godz była ok 19:00. Zdjęcie chyba podpowie dużo. A to zdjęcie powinno wszystko wyjaśnić. Ehh i znowu będzie trzeba naprawiać.
Vesla Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Widzę, że kolega załatwił szybowiec tak jak ja swoją Adepcię. Słoneczko pomogło. :-( Jak znam życie to Robertus napisze, ze chciałeś mieć wersję na lotniskowiec ze składanym ogonem :-)
okruszek Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Opublikowano 1 Maja 2017 No niestety zachodzące słońce nie jest sprzymierzeńcem modelarza. Ważne że model się naprawia.
robertus Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Robertus nic nie napisze. Ostatnie zdjęcie mówi samo za siebie. Twoja Adepcia Vesla przy tym wygląda na nietkniętą.
Matijus Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Widziałem całe zajście... poszedł jak dzik w szyszki, idealnie prosto
Vesla Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Wbił się jak struś a podobno strusie to nieloty. :-) Ale z nas zespół wsparcia! Jak diabli. Naprawi się.... chyba.
okruszek Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Opublikowano 1 Maja 2017 Witajcie. Ojj tam wsparcie, przecież my Polacy ;] Kopać leżącego ;] A tak na serio już się naprawia ;] Najgorsze pęknięcie przy końcu kadłuba gdzie jest SK, ale już to przerabiałem. Jak zrobię zapodam fotki, a przy okazji dostanie normalne białe barwy ;] A śmiejta się do końca ;] 1
Matijus Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Mirek ja w tym sezonie kreta już zaliczyłem też tak więc otwierać sezon bez kreta to jak iść na imprezę i nie pić
Vesla Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Ojejku, czas się przyznać, że łapanie kretów ta takie drugie hobby :-)
Tabul Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 W zeszłym sezonie zaliczyłem tylko dwa krety, ale po rehabilitacji modele są jak nowe. Taki to urok modelarzy.
robertus Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Najgorsze z tego wszystkiego to brak czasu. Najpierw na budowę, potem na latanie, a potem na odbudowę
Jarek1925 Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 To może i ja dorzucę swój przelot żeby nie było że się udzielam a wgl nie latam, trochę mi to atak kamikadze przypominało
matmax Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Jarek, ale lądowanie miałeś "do nogi". Za to masz dodatkowe punkty A tak na poważnie to przykro mi z powodu modeli. Takie są koleje losu w tym sporcie. Byle do przodu
Matijus Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 A tak na poważnie to przykro mi z powodu modeli. Takie są koleje losu w tym sporcie. Byle do przodu E tam poskłada się Mój już lata wsumie dwa dni po krecie już latał Mirek walczy z naprawą
MaciekK Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Zawsze to jednak silne przeżycie.... A tak swoją drogą to ciekawe ilu z nas spróbowało takie sprawy naprawić na lotnisku i za godzinę w powietrzu się bujało...
Jarek1925 Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 u mnie też już żyję, Matijus dostarczył mi silnik do Łosia tylko nie mogę się zabrać za niego, jak narazie u mnie początki to same kraksy, ale jak widzę na zdjęciach wyżej bardziej skomplikowane modele a nie jakieś z płyt podkładu to trochę szkoda
ibnexus Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Taaak, słońce ma swoje zasłużone miejsce na liście przyczyn kretów. Inne przykładowe u mnie: - lot nad głowę i za siebie - jak model wściekły to zanim głowę obrócisz już wali pionowo w asfalt (zdarzenie z tej niedzieli)... - lot na tle przeszkody w tle - nie ważne czy drzewko, czy druty - nawet jak masz 100% pewności, że już przejdzie, to... nie przejdzie (wielokrotnie)... a jakbym tak chciał specjalnie w ten drut wcelować to ni chu... się nie uda. - lot z silnym wiatrem w dal na słabym aku - a pod wiatr prądu zabrakło, żeby wrócić... - no i jeszcze główna przyczyna - bawię się w to już parę lat, a dalej przy szybkich akcjach potrafię się zgubić w reakcji i skretować model...
Tomek3D Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Witam. Po dłuższej przerwie... A czy ktoś z Was posiada może rozpiskę z wychyleniami we Fregacie? Nigdzie nie mogę tego namierzyć, a chciałem mniej więcej wiedzieć od czego zacząć. Gdzieś wyczytałem, że RG15 nie lubi wychylenia klap do góry, natomiast dobrze reaguje 5 stopni w dół (termika). A co z resztą?
Rekomendowane odpowiedzi