okruszek Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Witam. Po dłuższej przerwie, znowu zacząłem latać. Niby człowiek wie, a jednak popełnił karygodny błąd. Nie będę pisał jaki, oceńcie sami. Powiem że godz była ok 19:00. Zdjęcie chyba podpowie dużo. A to zdjęcie powinno wszystko wyjaśnić. Ehh i znowu będzie trzeba naprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Widzę, że kolega załatwił szybowiec tak jak ja swoją Adepcię. Słoneczko pomogło. :-( Jak znam życie to Robertus napisze, ze chciałeś mieć wersję na lotniskowiec ze składanym ogonem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 No niestety zachodzące słońce nie jest sprzymierzeńcem modelarza. Ważne że model się naprawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Robertus nic nie napisze. Ostatnie zdjęcie mówi samo za siebie. Twoja Adepcia Vesla przy tym wygląda na nietkniętą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Widziałem całe zajście... poszedł jak dzik w szyszki, idealnie prosto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Wbił się jak struś a podobno strusie to nieloty. :-) Ale z nas zespół wsparcia! Jak diabli. Naprawi się.... chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Witajcie. Ojj tam wsparcie, przecież my Polacy ;] Kopać leżącego ;] A tak na serio już się naprawia ;] Najgorsze pęknięcie przy końcu kadłuba gdzie jest SK, ale już to przerabiałem. Jak zrobię zapodam fotki, a przy okazji dostanie normalne białe barwy ;] A śmiejta się do końca ;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Mirek ja w tym sezonie kreta już zaliczyłem też tak więc otwierać sezon bez kreta to jak iść na imprezę i nie pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ojejku, czas się przyznać, że łapanie kretów ta takie drugie hobby :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 W zeszłym sezonie zaliczyłem tylko dwa krety, ale po rehabilitacji modele są jak nowe. Taki to urok modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Najgorsze z tego wszystkiego to brak czasu. Najpierw na budowę, potem na latanie, a potem na odbudowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 To może i ja dorzucę swój przelot żeby nie było że się udzielam a wgl nie latam, trochę mi to atak kamikadze przypominało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jarek, ale lądowanie miałeś "do nogi". Za to masz dodatkowe punkty A tak na poważnie to przykro mi z powodu modeli. Takie są koleje losu w tym sporcie. Byle do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 A tak na poważnie to przykro mi z powodu modeli. Takie są koleje losu w tym sporcie. Byle do przodu E tam poskłada się Mój już lata wsumie dwa dni po krecie już latał Mirek walczy z naprawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Zawsze to jednak silne przeżycie.... A tak swoją drogą to ciekawe ilu z nas spróbowało takie sprawy naprawić na lotnisku i za godzinę w powietrzu się bujało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 u mnie też już żyję, Matijus dostarczył mi silnik do Łosia tylko nie mogę się zabrać za niego, jak narazie u mnie początki to same kraksy, ale jak widzę na zdjęciach wyżej bardziej skomplikowane modele a nie jakieś z płyt podkładu to trochę szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Taaak, słońce ma swoje zasłużone miejsce na liście przyczyn kretów. Inne przykładowe u mnie: - lot nad głowę i za siebie - jak model wściekły to zanim głowę obrócisz już wali pionowo w asfalt (zdarzenie z tej niedzieli)... - lot na tle przeszkody w tle - nie ważne czy drzewko, czy druty - nawet jak masz 100% pewności, że już przejdzie, to... nie przejdzie (wielokrotnie)... a jakbym tak chciał specjalnie w ten drut wcelować to ni chu... się nie uda. - lot z silnym wiatrem w dal na słabym aku - a pod wiatr prądu zabrakło, żeby wrócić... - no i jeszcze główna przyczyna - bawię się w to już parę lat, a dalej przy szybkich akcjach potrafię się zgubić w reakcji i skretować model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek3D Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Witam. Po dłuższej przerwie... A czy ktoś z Was posiada może rozpiskę z wychyleniami we Fregacie? Nigdzie nie mogę tego namierzyć, a chciałem mniej więcej wiedzieć od czego zacząć. Gdzieś wyczytałem, że RG15 nie lubi wychylenia klap do góry, natomiast dobrze reaguje 5 stopni w dół (termika). A co z resztą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi