MASK Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Moze ktos z kolegow wie co to za silnik? Ma pojemnosc 10 ccm, zdjecie jest zrobione w towarzystwie K&B Torpedo 049 z 1950 roku. Silnik jest dosyc duzy jak na dziesiatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Hmmm ...silnik przypomina czeska produkcje ....troche podobny do TONO ... Przegladne jeszcze "literature" ...moze znajde odpowiedz... JC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Znalazlem! To jest amerykanski Titan 60 produkowany jako zestaw odlewow do obrobki. Tu jest przyklad wykonania: http://plumpe.home.mindspring.com/titan60.html dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Mask -przyznaj ...wczesniej wiedziales co to za silnik he... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ciekawy silnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Mask -przyznaj ...wczesniej wiedziales co to za silnik he... Niby tak, bo znalazlem ten silnik (we wlasnych papierach zreszta) dzien po tym jak wstawilem ten wątek, a przed Twoim postem. W tym sensie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 No OK ...wiedzialem bo naprawde ciezko jest "znalezc" silnik ktory jest produkowany prawie ze jednostkowo czy w zestawie ...sa setki czy nawet tysiace takich silnikow i w tym galimatiasie znalezc ten wlasciwy jest s u p e r ciezko ...ale nieszkodzi znowu jestesmy madrzejsi o ten wlasnie amerykanski silnik ...nigdy go nie spotkalem i nigdy bym na niego nie trafil gdyby nie Ty ... Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Sadzilem raczej, ze to jakas europejska konstrukcja. Okazala sie amerykanska, a ci maja dosyc dokladnie udokumentowane osiagniecia, a jestem dosc dobrze zaopatrzony w te kwity. Zreszta, u nich nie bylo wojen, ani ruskich :mrgreen: Co do Twojego silnika, to... ??? Jedyne co udalo mi sie znalezc co jest nieco podobne do tego, to ten GHG (ale tylko podobny): PS Mysle, ze trzeba bedzie napaść administratorow co by wygospodarowali kącik dla wielbicieli staroci. Na alledrogo spostrzeglem nowe zjawisko, mianowicie stare webry osiagaja wyzsze ceny niz lśniace OSy. To chyba dobry znak ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Tak ,Tak ludzie znaja sie na rzeczy ...stare Webry (juz nieprodukowane ) to byly dobre motorki -mowie o tych wszystkich Webrach od 0,8 ccm do 15 ccm ... Przewaznie wysokie ceny osiagaja te produkowane jeszcze w niemczech ... JC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Ostatnio kupilem takiego dziwaka (Suevia 150). Niestety pusty w srodku; nie ma korbowodu, tloka i cylindra. Moze kiedys trafie na te czesci. Co nieco w sieci znalazlem, ale niezbyt wiele. Moze ktos wie cos wiecej na temat tego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Niestety pusty w srodku; nie ma korbowodu, tloka i cylindra. Moze kiedys trafie na te czesci. Co nieco w sieci znalazlem, ale niezbyt wiele. Moze ktos wie cos wiecej na temat tego silnika? Spróbuj skontaktować się z Panem Andrzejem Rachwałem . Dorabia części do różnych silników- może uda Ci się z jego pomocą doprowadzić silnik do stanu używalności. Takie namiary znalazłem do modelarni prowadzonej przez Andrzeja Rachwała: Klub Mod. Lotn. "Zefir" przy ZDK Sp. Mieszk. "Lokator" Andrzej Rachwał 41-300 Dąbrowa Górnicza Wojska Polskiego 45 tel. (032)-262-50-93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Dzieki za namiar! W sprawie Tego motorka raczej zawracal mu glowy nie bede, ale mam kilka innych ktore sa tego warte, chocby polski Piorun. Zastanawialem sie wlasnie kto moglby dorobic tlok i cylinder do Piorunka. Uruchomienie tego motorka byloby nie lada ciekawostką. egzemplaz wykonany przez bbbb.znanego polskiego Modelarza Mam wrazenie, ze o Rachwala wlasnie chodzi, czy to jego silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Witam-SUEVIA jest niemieckim silnikiem ..jak znajde gdzies bebechy to postaram sie zalatwic ,ale raczej te silniki sa w komplecie ... PIORUN...moze cos da sie zrobic... Pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 To pierwsze to nie jest silnik, tylko ręczna maszynka do mielenie mięsa Wiem że wiele nie wniosłem do tematu, ale nie mogłem się oprzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 To pierwsze to nie jest silnik, tylko ręczna maszynka do mielenie mięsa Moja żona powiedziała dokładnie to samo :mrgreen: A to moja nowa maszynka do mielenia mięsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Przepraszam ze zapytam ale co toza slnik ?Samo ruba ?bardzo ladny naprawde podoba mi sie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 To Laser ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Jasne, ze Laser. Jest tak masywny, że można na nim kosy klepać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 A gdzie takie cudo sprzedaja jaka jest cena i prosil bym o parametry (moc pojemnosc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 A gdzie takie cudo sprzedaja jaka jest cena i prosil bym o parametry (moc pojemnosc) Ten, to pierwszy produkowany Laser. Byl robiony w latach 1983/84, pojemnosc 10ccm, moc 1,2 KM, czyli sporo nawet dzisiaj. Ze wzgledu na niezawodnosc sa stosowane przede wszystkim w modelach redukcyjnych. A tu link: http://www.laserengines.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.