PK999 Posted May 3, 2017 Share Posted May 3, 2017 Hej. Późna pora i urodziło mi się głupie zapytanie. Czy ktoś z Was lata z centrowaniem drążka gazu? Jako, że latam tylko motoszybowcami lub szybowcami pomyślałem o takiej możliwości. Silnik od połowy w górę a w dół BF czy tam lotki w górę jeśli model nie ma klap. Niby od zawsze latam z silnikiem na przełączniku ale...jak myślicie? BF i tak zwykle ustawiam od 3/4 lub od połowy drążka aby przypadkiem nie wykonywać drobnych ruchów klapami. Do gazu nie potrzebuję wielkiej rozdzielczości a możliwość włączenia silnika na 20% byłaby czasem przydatna przy problemach z penetracją. Nie trzeba od razu szarpać z pakietu kilkudziesięciu amperów. Proszę o krytykę jeśli pomysł jest głupi i przyniesie więcej problemów niż pożytku Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 A gaz na przełączniku 3 pozycyjnym ? Np: Poz 1 20% itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Plus spowolnienie na tym kanale, żeby nie szarpało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PK999 Posted May 4, 2017 Author Share Posted May 4, 2017 To 20% było przykładowe... Skąd mam przed lotem wiedzieć jak będzie najlepiej?? Tak jak pisałem, na przełączniku w różnych konfiguracjach latam od kilku lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts