Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś może polecić jakiś serwis gdzie mogę naprawić aparaturę ? Zalałem aparature HITEC Eclipse 7 PRO. Po wysuszeniu przez chwile pojawił sie napis "PC Connect" Następnie zgasła. Teraz po włączeniu świeci się tylko biały ekran (bez bipu). 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego czym zalałeś i w jakie miejsca dostała się ciecz. Generalnie ja bym nie ryzykował - od sprawności nadajnika zbyt wiele zależy a nawet "udana" naprawa może zadziałać na jakiś czas. Nigdy nie będziesz miał pewności czy pozostałości zalania np. w przelotkach PCB nie spowoduje przerwy w prawidłowym funkcjonowaniu aparatury. Chyba żebyś poddał ją specjalistycznemu czyszczeniu w myjkach przeznaczonych dla elektroniki ale koszt raczej będzie zbyt wysoki.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego czym zalałeś i w jakie miejsca dostała się ciecz. Generalnie ja bym nie ryzykował - od sprawności nadajnika zbyt wiele zależy a nawet "udana" naprawa może zadziałać na jakiś czas. Nigdy nie będziesz miał pewności czy pozostałości zalania np. w przelotkach PCB nie spowoduje przerwy w prawidłowym funkcjonowaniu aparatury. Chyba żebyś poddał ją specjalistycznemu czyszczeniu w myjkach przeznaczonych dla elektroniki ale koszt raczej będzie zbyt wysoki.

Nie przesadzaj z tymi naprawami. Skoro jest udana (a nie "udana") to jest też w pełni sprawna, nie ma co popadać w paranoję. Do niedawna regularnie grzebaliśmy w naszych aparaturach dostrajając i sprawdzając chociażby moduły nadawcze. Jeżeli robi to ktoś kto ma o tym pojęcie to nie ma się czego obawiać.

Btw. przelotki można również wyczyścić bez super chruper mega wypasionego sprzętu i nie musi to kosztować milionów. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.