Skocz do zawartości

Ładowarka Turnigy Reaktor 2 x 300 W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć imienniku :) ,

1.Czy w programie dla ładowania LiPo i LiFe są programy "storage"?  

2.czy istnieje możliwość ustawienia ręcznego górnego napięcia zakończenia ładowania (np 4.0V albo 4.1V na celę)?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To, że pokazują tyle samo, nie znaczy że są skalibrowane i wyniki są rzetelne. Na ogół, po ładowaniu wszystkie chinki pokazują po 4,2V a w rzeczywistości są dość duże rozrzuty. Zmierz poszczególne ogniwa woltomierzem.

Opublikowano

2.czy istnieje możliwość ustawienia ręcznego górnego napięcia zakończenia ładowania (np 4.0V albo 4.1V na celę)?

Tak, ja ustawiam swoje pakiety na Li xx na 4,17V - tak na wszelki wypadek.

To, że pokazują tyle samo, nie znaczy że są skalibrowane i wyniki są rzetelne. Na ogół, po ładowaniu wszystkie chinki pokazują po 4,2V a w rzeczywistości są dość duże rozrzuty. Zmierz poszczególne ogniwa woltomierzem.

Tu muszę powiedzieć, że byłem mile zaskoczony. Pomiar multimetrem dobrej klasy wykazał różnicę poniżej 0,01V (między pomiarem a wskazaniami ładowarki) na napięciu pakietu jak i poszczególnych cel. Używam intensywnie tej ładowarki (pojedynczej, tej samej co Wojtek) od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.