mecenas Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Witam. Czy jest ktoś użytkownikiem powyższego sprzętu? Mam kilka pytań technicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jestem ale tej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Fajna jest? Z obrazka wygląda jakby to były dwie osobne ładowarki w jednym pudełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Cześć imienniku , 1.Czy w programie dla ładowania LiPo i LiFe są programy "storage"? 2.czy istnieje możliwość ustawienia ręcznego górnego napięcia zakończenia ładowania (np 4.0V albo 4.1V na celę)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ad.1 - Tak, kliknij poniższą fotkę. Ad.2 - Chyba nie ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dzięki za pomoc. Trochę się wyjaśniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jak potrzebujesz to mogę przesłać na PW zeskanowaną całą instrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ciekawe jak są skalibrowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dokładnie tak http://pfmrc.eu/uploads/monthly_05_2017/post-880-0-49333900-1494260311.jpg A Ładowany był pakiet 3S 3000mAh 20C Turnigy, który w zeszłym sezonie zaczął latać w Falcon'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 To, że pokazują tyle samo, nie znaczy że są skalibrowane i wyniki są rzetelne. Na ogół, po ładowaniu wszystkie chinki pokazują po 4,2V a w rzeczywistości są dość duże rozrzuty. Zmierz poszczególne ogniwa woltomierzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 2.czy istnieje możliwość ustawienia ręcznego górnego napięcia zakończenia ładowania (np 4.0V albo 4.1V na celę)? Tak, ja ustawiam swoje pakiety na Li xx na 4,17V - tak na wszelki wypadek. To, że pokazują tyle samo, nie znaczy że są skalibrowane i wyniki są rzetelne. Na ogół, po ładowaniu wszystkie chinki pokazują po 4,2V a w rzeczywistości są dość duże rozrzuty. Zmierz poszczególne ogniwa woltomierzem. Tu muszę powiedzieć, że byłem mile zaskoczony. Pomiar multimetrem dobrej klasy wykazał różnicę poniżej 0,01V (między pomiarem a wskazaniami ładowarki) na napięciu pakietu jak i poszczególnych cel. Używam intensywnie tej ładowarki (pojedynczej, tej samej co Wojtek) od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 A jest tam możliwość ewentualnej ponownej kalibracji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi