Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :)

Ostatnie dni mam dużo pracy przy komputerze, moje biurko jest w pełnym słońcu, więc niewątpliwie udało mi się stwierdzić, że zbliża się lato i jest bardzo ciepło.

W dodatku okazało się, że mam w szufladzie komplet sprzętu do park flyera (tak się jakoś nazbierał).

Stąd wniosek tylko jeden - jakiegoś piankolota do startów z wody bym sobie sprawił ;)

Dlaczego piankolot? Bo nie wymaga takiej uwagi w transporcie, nigdy nie pójdzie na dno i jest tanio :)

No i teraz do rzeczy:

Kojarzycie jakieś modele w tym typie?

Po moich poszukiwaniach udało mi się znaleźc tylko To-Masza:
http://napolskimniebie.pl/index.php/sklep/trenery/to-masz-hydroplan-detail

Który wszystko ma ok, ale zanim się skuszę to chciałbym poznać jakąś konkurencję :)

Opublikowano

Jak małe masz to wyposażenie? Może dołączysz do miłośników mikro? (ewentualnie przeskaluj do trochę większych rozmiarów) :D  Poniżej wklejam plany (ze stronki: AeroFred) prostego i fajnie wyglądającego piankowca na wodę (łódź latająca) Micro Drake (41 cm rozpiętości):

Micro_Drake_Plan_and_Parts_41cm.pdf

post-18069-0-83112700-1498065638.jpg

post-18069-0-66342000-1498065577.jpg

Źródło: TUTAJ

... a na tej: STRONCE autora projektu (Thayer Syme) trochę więcej danych. Piankowiec wzorowany na planach modelu Kena Willarda: Drake

PS Jako wyposażenie tego piankowca autor wykorzystał osprzęt z ParkZone Cessna 210 Centurion.

Opublikowano

Niestety, nie bardzo mam warunki żeby choćby rozłożyć depron do cięcia, niestety

Wiem, że to dziwne, jak się ma warsztat do robienia kompozytów z pompą próżniową, ale na depron czy balsę to miejsca mi brak (mam tylko biurko z komputerem :| ).

Stąd pytanie odnosi sięr aczej co można kupić jako zestaw.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.