yeahlon Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam Jak w temacie. Mam do tej aparatury stosowny (zdaje się) kabel, zakończony jest żeńskim wtykiem COM. Prosiłbym o pomoc w ew. ustawieniu opcji, jeśli się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Mi udało się uruchomić MX'a z tym interfejsem przy użyciu programu Parallel Port Joystick. Działają mi tylko 4 kanały, ale że to wystarczy do latania to nie chciało mi się kombinować by kolejne dwa uruchamiać. Gdy już sobie zassiesz i zainstalujesz ten program tutaj masz instrukcję jak to uruchomić pod AeroFly, pod FMS też działa, pod inne symki też pewnie da się uruchomić, Powodzenia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitlab Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Jak w temacie. Mam do tej aparatury stosowny (zdaje się) kabel, zakończony jest żeńskim wtykiem COM. Prosiłbym o pomoc w ew. ustawieniu opcji, jeśli się da. Tak tą aparaturą można sterować symulatorem. Trzeba tylko pamiętać że MX'y mają ujemny względem masy sygnał PPM, więc trzeba to podłączać odwrotnie niż w reszcie aparatur (trzeba zamienić kolejność przewodów). Powoduje to że sygnał PPM jest widziany jako pozytywny o przeciwnej polaryzacji, jednak znanemu mi interfejsowi to nie przeszkadza ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 trzeba zamienić kolejność przewodów Piotrek mam kabel do Hiteca na USB jak zrobić przejściówkę aby obsługiwała też MX 16 syna ,bo przy moim "szczęściu" do przeróbek pewnie cos poknocę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitlab Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Piotrek mam kabel do Hiteca na USB jak zrobić przejściówkę aby obsługiwała też MX 16 syna Ten interfejs USB ma pewnie wejście na mini jack, albo na DIN6. Na stronie mojego interfejsu masz opisane wyprowadzenie sygnałów we wtyczce DIN a jeżeli to jest mini jack, to najprawdopodobniej sygnał PPM jest na wierzchołku a masa na trzonku. Trzeba wyprowadzić to na innego jacka gdzie po zamienieniu przewodów masa będzie na wierzchołku wtyku a sygnał PPM na trzonku. Powinno działać i o ile nie zrobisz zwarcia to na pewno nie uszkodzi ani aparatury ani interfejsu. Największym problemem jest chyba wejście w posiadanie żeńskich wtyczek jack lub DIN6. Jakby co mam takie rzeczy na stanie, tyle że do końca sierpnia jestem na urlopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Mam wejście Din ale już rozumię jak to działa - zamiana kabli sygnał "masa" powinno to załatwić czyli sygnał na pin nr 6.Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Mam taki kabel do MX-12,podaj nr telefonu na pw. ta ci pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrula Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam nie potrafię uruchomic funkcji w MC-12 włącz wył mam przełączniki ale nie wiem jak je zaprogramować jeszcze raczkuję z pierwszym modelem pozdrawiam Jędrula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.