Kamil6593 Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Ale też trzeba liczyć się że cięższy model szybciej lata.(Nie zaśmiecajmy forum bzdetami :wink: ).Pozdrawiam
Gość slawekmod Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Faktem jest że balsa w tym modelu jest dość ciężka, ale czytałem opinię o Ultimate GP z silnikiem Magnum FS 52.Człowiek pisał że lata świetnie na tym motorku.Ja mam FS 61 więc chyba nie będzie problemu.
solainer Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Powoli oklejam model. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko silnika - planowo asp fs 61.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 A może saito 4 takcik 82 albo 91 . Bedzie miły dźwięk dla ucha i wygoda w użytkowaniu...
MASK Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 czytałem opinię o Ultimate GP z silnikiem Magnum FS 52.Człowiek pisał że lata świetnie na tym motorku. Zrobilem kilka lat temu ten model na podstawie dokumentacji z tego zestawu. Wsadzilem tam wlasnie FS52 S i moge tylko potwierdzic, ze na takim napedzie model swietnie lata. Potem wsadzilem tam Saito FA-72, ale uwazam, ze to za duzy silnik. Latało mi sie po prostu gorzej. Teraz w modelu jest Enya 53-4C, czeka na testy. BTW ciekaw jestem jak sie wyważą Wasze modele.
piotrek2102 Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Cześć, mam wrażenie, że to ten model: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6059 silnik jest określony jednoznacznie. więc: A może saito 4 takcik 82 albo 91 . Bedzie miły dźwięk dla ucha i wygoda w użytkowaniu... Kamyczek_RC to za duże silniki !!!
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Z saito jest spory wybór więc dobrać zawsze sie da . byle tylko nie trzeba było wozić 200g ołowiu które nic nie wnoszą ,....
piotrek2102 Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 byle tylko nie trzeba było wozić 200g ołowiu które nic nie wnoszą a to święta prawda.
solainer Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 mój Ultimate coraz bliżej końca. Teraz to już zostały do zrobienia tylko pierdoły , mam nadziej że przed zimą jeszcze zdążę sprawdzić czy to coś lata
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.