Volleyboy Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Witam szanowne grono nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj rozpalajac na wieczór grilla ( jak zawsze używałem modelu do tych celów ) wpadłem na pomysł by zrobić sobie takową rozpalajke. Nie chce mi się tachać co raz modelu a i szkoda w sumie bo nie dość że styropian to jeszcze folią oklejony. Szkoda poprostu. Więc 15 min zabawy i jest to "cudo" Jak widać konstrukcja prosta jak budowa cepa 3 min z tym cackiem w ręku i grill na pełnym gazie. Ktoś ma może coś podobnego? Wiem że istnieje suszarka ale to nie to samo jak można sobie "dodać gazu" Pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
hubert_tata Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Niezły patent Suszarka, opalarka i inne dmuchawy też są OK Jednak po sprawdzeniu specjalnego komina, na pewno nie wróce już do dmuchania na brykiet http://allegro.pl/rozpalacz-komin-do-rozpalania-grill-ogrodow-ak1205-i6103614462.html
Paweł Prauss Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 A nie lepiej tak? https://www.youtube.com/watch?v=tQspLzKdP8I
TOMEK.CEKALA Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Taki palnik gazowy załatwia sprawę w zupełności, a wkład spokojnie wystarcza na cały sezon https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjl0qmVgvTUAhVnu-0KHWuSBy0YABAIGgJkZw&ei=DNddWYmVN4zawALmxYjIDw&ohost=www.google.pl&cid=CAESEeD2v5hy4AF_b6bmHCgDVIeS&sig=AOD64_3v8ASd32Yyc2M6he3hXUq861hGIA&ctype=5&q=&sqi=2&ved=0ahUKEwiJy6KVgvTUAhUMLVAKHeYiAvkQwg8ILQ&adurl=
qba Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Przecież ma założone jako pchające, napisy do tyłu.
Volleyboy Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 Jest pchające ale dzięki za sugestie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
szatyn Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 No to teraz znaczek Xiaomi dorobić i handlować na cały świat 1
samolocik Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 A dlaczego na rozpalarce Masz odbiornik zamiast testera serw, który zastępuje odbiornik i nadajnik w zakresie regulacji obrotów silnika?
ahaweto Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 No Tadek, taka rozpalajka aż wręcz zmusza do częstego używania. Przytyjesz i wyskok się zmniejszy
Volleyboy Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Wyskok juz nie mam bo 15 kg na górę :-p "nowożeństwo" strasznie tuczy a co do pytania powyżej. Przyczyną prosta. Brak takiego sprzętu u mnie. Nigdy nie korzystałem z testera serw. ale pomyślę nad tym Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
krankor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Popieram użycie naszych zabawek do innych celów Ogólnie rozpalanie ognia modelami nie my wymyśliliśmy. Najlepiej to idzie z układem pchającym. Ale czarownicą też mi się zdarzało ognisko rozdmuchać. Widownia była uhahana bardzo. Myślę Tadku, że sprawę można by uprościć i to znacznie. Układ kijko-trzymajki zostawić, a z całością elektryki przejść na prąd stały. Czyli silniczek na prąd stały, pakiet i pstyczek astabilny.
SeKLeŚ Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Do grilla polecam helik klasy 450 na ujemnych kątach w ręku lub standardowo w zawisie (bezpieczniej). Nie dość że grill się ładnie rozpali to jeszcze dym na wszystkie strony rozwieje i komary rozgoni. Większe heli odradzam. Grill się stopi lub odleci Osobiście z praktyczniejszych rozwiązań jednoosobowych i/lub dla osób po spożyciu zmontowałem turbinę z wentylatora 12V od starego PC. Pakietów 3S nie brakuje chyba nikomu.
Rekomendowane odpowiedzi