Volleyboy Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Witam szanowne grono nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj rozpalajac na wieczór grilla ( jak zawsze używałem modelu do tych celów ) wpadłem na pomysł by zrobić sobie takową rozpalajke. Nie chce mi się tachać co raz modelu a i szkoda w sumie bo nie dość że styropian to jeszcze folią oklejony. Szkoda poprostu. Więc 15 min zabawy i jest to "cudo" Jak widać konstrukcja prosta jak budowa cepa 3 min z tym cackiem w ręku i grill na pełnym gazie. Ktoś ma może coś podobnego? Wiem że istnieje suszarka ale to nie to samo jak można sobie "dodać gazu" Pozdrawiam serdecznie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Niezły patent Suszarka, opalarka i inne dmuchawy też są OK Jednak po sprawdzeniu specjalnego komina, na pewno nie wróce już do dmuchania na brykiet http://allegro.pl/rozpalacz-komin-do-rozpalania-grill-ogrodow-ak1205-i6103614462.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 A nie lepiej tak? https://www.youtube.com/watch?v=tQspLzKdP8I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Taki palnik gazowy załatwia sprawę w zupełności, a wkład spokojnie wystarcza na cały sezon https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjl0qmVgvTUAhVnu-0KHWuSBy0YABAIGgJkZw&ei=DNddWYmVN4zawALmxYjIDw&ohost=www.google.pl&cid=CAESEeD2v5hy4AF_b6bmHCgDVIeS&sig=AOD64_3v8ASd32Yyc2M6he3hXUq861hGIA&ctype=5&q=&sqi=2&ved=0ahUKEwiJy6KVgvTUAhUMLVAKHeYiAvkQwg8ILQ&adurl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 zmień na pchające będzie łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Przecież ma założone jako pchające, napisy do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 A masz racje widać źle popatrzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Jest pchające ale dzięki za sugestie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatyn Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 No to teraz znaczek Xiaomi dorobić i handlować na cały świat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 A dlaczego na rozpalarce Masz odbiornik zamiast testera serw, który zastępuje odbiornik i nadajnik w zakresie regulacji obrotów silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 No Tadek, taka rozpalajka aż wręcz zmusza do częstego używania. Przytyjesz i wyskok się zmniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Wyskok juz nie mam bo 15 kg na górę :-p "nowożeństwo" strasznie tuczy a co do pytania powyżej. Przyczyną prosta. Brak takiego sprzętu u mnie. Nigdy nie korzystałem z testera serw. ale pomyślę nad tym Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Popieram użycie naszych zabawek do innych celów Ogólnie rozpalanie ognia modelami nie my wymyśliliśmy. Najlepiej to idzie z układem pchającym. Ale czarownicą też mi się zdarzało ognisko rozdmuchać. Widownia była uhahana bardzo. Myślę Tadku, że sprawę można by uprościć i to znacznie. Układ kijko-trzymajki zostawić, a z całością elektryki przejść na prąd stały. Czyli silniczek na prąd stały, pakiet i pstyczek astabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeKLeŚ Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Do grilla polecam helik klasy 450 na ujemnych kątach w ręku lub standardowo w zawisie (bezpieczniej). Nie dość że grill się ładnie rozpali to jeszcze dym na wszystkie strony rozwieje i komary rozgoni. Większe heli odradzam. Grill się stopi lub odleci Osobiście z praktyczniejszych rozwiązań jednoosobowych i/lub dla osób po spożyciu zmontowałem turbinę z wentylatora 12V od starego PC. Pakietów 3S nie brakuje chyba nikomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi