Viper Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 :) dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Model ma sie dobrze jest ukończony gotowy do oblotu około 2300g, ale brak czasu..... Śmigło docelowo Xoar 16x8. W chwili wolnej przed oblotem zrobie zdjęcia i uzupełnie co trzeba. Niestety mam ponad 20 km do normalnego modelarskiego lotniska i potrzebuję wiecej czasu. Za domem mogę polatać ale czymś wolniejszym i zaczynam rozważać Addictiona XL chyba, że extra będzie ładnie latac na małej przestrzeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Radku, Rozczarujesz się Addictionem jeśli szukasz czegoś do polatania na małej przestrzeni. Z tym co potrafisz się zanudzisz, sam wiesz, że fun fly nie kręci typowej akrobacji 3D. Już prędzej bym wziął Parkmastera lub coś z RC-Factory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Model poleciał w sumie kilka min lotu z mocno przednim środkiem ciężkości mimo max odsuniętego pakietu jest zdecydowanie za ciężki na przód. Mimo, to, że waga jest dobra , to jakoś szczególnie tego nie odczułem. Pakiet z zapasem 3,8V na cele po 7min Na pewno zbiję jeszcze wagę. W drodze mam pręty węglowe na zrobienie konstrukcji pod klatkę na mocowanie silnika. Wywalę też ciężkie ośki metalowe mocowania kół i zastąpię je prętami węglowymi ( wklejone na stałe do podwozia). Wszystkie popychacze sterów też zmienione na pręty węglowe. Jeżeli ma ktoś węglową kabinę do tego modelu jestem zainteresowany. Kolejnym będzie dorobienie generatorów SFG materiały też w drodze. Przeskalowałem je z internetu pod stara wersje Popracuję nad wychyleniami szczególnie wysokości, aby ster wychylał się on powyżej 50 stopni kwestia wypiłowania w kadłubie. Kusi mnie nowa Extra EXP, ale jak już zakupiłem muzeum, to poprawię ten model. Wracając do oblotów chciałem wykonać jeszcze kilka lotów, ale w drugim niespodzianka powietrze wtłoczone do maski porozpinało mi goldy w trakcie startu tu mój błąd nie powycinałem folii z wręgi aby powietrze przechodziło przez kadłub. Tak fabryka pewnie naszykowała pod wersje spalinową. Więcej na temat modelu napiszę i pokażę po modyfikacji wstępnie niczym szczególnym model mnie nie zaskoczył pokręciłem trochę... pozytywnie po starcie to brak konieczności trymowania lotkami jedynie 3 klika w górę z powodu ciężkiego ryjka. Na śmigle 15x8 nie jest to torpeda, lecz z zawisu wychodzi dosyć energicznie. W planie mam śmigło 16x7 drewniane. Przesunięcie SC, obniżenie wagi, generatory SFG i większe wychylenie powinny poprawić możliwości modelu. Głównie chce latać nią za domem na małej przestrzeni. 1 fotka z komórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Jak pisałem tak zrobiłem zeszło około 70g :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Jak się uda , to chętnie popatrzymy na jakiś filmik z lotu na tym setupie PZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.