Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. merlin71 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Długo się zbierałem żeby odpowiedzieć. Przepraszam. Napędów elektrycznych już tak bardzo nie neguję. Sam co raz częściej latam "na elektrowni". Chyba z lenistwa, zima była, warunki mało sprzyjające. Podpinam lipolka i jazda...! Jednak sentyment do spaliny pozostal. ? To "prawdziwe" silniki... Wagowo tak jak koledzy pisali wychodzi podobnie, czy to napęd elektryczny czy spalina. Dzięki wszystkim za dobre słowa. Kolega Wojciech miał rację. Miałem jakoś chwilowego "doła"... Ważyłem to co zrobione i nie jest tak źle. Skrzydła z gondolami pewnie przekroczą kilogram każde. Teraz już prawie dobijają. Za to kadłub wydmuszka. 600g na teraz. Usterzenie 100g. Łącznie wyszło mi 2,7 czy 2,8kg. Coś tak... Nawet jak kilogram jeszcze dojdzie to nie ma tragedii. No i dalej coś tam robię powoli. Ciągle etap podwozia i częściowo gondoli. Dzisiejsza praca to taka drobnica do podwozia: Wcześniej zrobiłem laminat dziobowej części kadłuba: Przymiarka reflektora (ze starej latarki): I "szyba" z butelki ? A to fotki z przymiarek całości: Fajny samolot będzie jak wreszcie kiedyś uda się go dokończyć... ? 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Uda się spoko a co do elektryków czy spalin do małych modeli to spalina średnio ale do większych to jak najbardziej ale to moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Wygląda super! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Przypadkiem znalazłem, model wspomnianego Ireneusza Pudełko, rozumiem, że skoro ważył 5 kg to był RC? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Nie, nie RC. Model startował w klasie F4B, czyli makiety na uwięzi. Obecnie odrestaurowany model można oglądać w MLP w Krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Niezla watacha nam sie tutaj szykuje! Wojtek obejmie funkcje samca Alfa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi