radziu45 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Witam . Mam pytanko co do tego programu do wyliczania SC . Czy dobrze rozumiem że wyliczony SC to 144mm od krawędzi natarcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Między 117 a 156mm. Z tym, że coś mi proporcje się nie widzą... Na 100% źle podałeś odległość między krawędzią spływu skrzydła i statecznikiem poziomym. Kształt skrzydeł i statecznika poziomego też taki trochę nie za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Między 117 a 156mm. Z tym, że coś mi proporcje się nie widzą... Na 100% źle podałeś odległość między krawędzią spływu skrzydła i statecznikiem poziomym. Kształt skrzydeł i statecznika poziomego też taki trochę nie za bardzo. Ten wymiar od skrzydła do statecznika pominąłem , teraz całkiem inaczej jak go wpisałem . Do oblotu miałem 165 mm i tak chyba zostawię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireks Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam, Czy to jest 3 metrowa wersja RWD 5 od p. Suchockiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Nie, moja konstrukcja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireks Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Nie, moja konstrukcja . Faktycznie , było napisane na początku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi