Vader-Vip Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam. Moj Traxxas Revo 3.3 podczas jednej z jazd wykrecil dachowanie i zgasl, od tej pory nie chce mi silnik odpalic. Zmienilem swiece, sprawdzielm okablowanie,ale on nawet nie "kaszlnie" Widze, ze nawet nie zaciaga paliwa, wczesniej jak mi nie chcial odpalic to wyciekalo z tlumika paliwo, teraz kompletnie nic. Nie mam pomyslow, dlatego prosze o rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jak nie zaciaga paliwa to albo jest nieszczelny albo zerwany korbowód. Może sprawdź szczelność instalacji paliwowej, głowicy, karteru. Jest kompresja? Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vader-Vip Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam. Kompresja jest i wyglada wszystko na szczelne. Korbowod caly i wszystko ladnie pracuje jak powinno, Ten samochod jest nowy, jezdzil moze gora 1.5 godziny Inne pomysly? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Przytkaj wydech przy odpalaniu aź zaciągnie paliwo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vader-Vip Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam. Zatykalem wydech, nic nie pomoglo.. EZ byl tak goracy od proby odpalania, ze dalem sobie spokoj bo sie balem go spalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ssak w baku po dachowaniu nie poszedł może przypadkiem pod sufit i teraz zaciąga jedynie powietrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ssak w baku po dachowaniu nie poszedł może przypadkiem pod sufit i teraz zaciąga jedynie powietrze? Jaki ssak? W zbiornikach samochodowych nie ma. Ściągnij wężyk od podciśnienia i dmuchnij. Jeżeli nie poleci to na nadajniku przytrzymaj gaz i dmuchnij.Jeżeli wtedy poleci to znaczy że przepustnica jest całkowicie zamknięta i silnik był źle wyregulowany.Nie miałeś problemu z temperaturą silnika? 3.3 łatwo się przegrzewają i generalnie często lądują w śmietniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vader-Vip Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Witam. Dzis udalo mi sie odpalic autko, wziolem strzykawke i podlaczylem do wezyka, odpalajac wstrzyknolem paliwo i autko zaskoczylo, teraz zasysa paliwo bez problemu. Mam jednak problem, ze samo jedzie, jak wcisne hamulec to sie zatrzymuje, ale jak puszcze to jedzie. Staralem sie regilowac przepustnice, ale nie widze za bardzo efektu. Nie wiem jaka to przyczyna, moze ma ktos jakis pomysl? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jeżeli obroty silnika nie są za wysokie na biegu jałowym to prawdopodobnie masz pęknięta sprężynkę w sprzęgle odśrodkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vader-Vip Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Witam ponownie. Po delikatnej regulacji sprzegla wqszystko zaczelo byc ok, ale mam nowy poblem i troche jestem juz tym zmeczony. Mianowicie, nie wiem dlaczego, ale dzis na nowej swiecy pojezdzilem tylko 5 minut, poprzednia wytrzymala godzine. Ponownie na EZ pali sie tylko jedna lampka, wiec swieca nie dziala poprawnie, zauwazylem tez ze podczas jazdy tracil troche moc momentami. Czy to moze zalewanie swiecy czy co moze byc przyczyna? Z gory dziekuje za podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelswiatek.97 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Zmień na zimniejszą to dłużej wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi