hornet2 Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Nie miałem innej możliwości przy wyborze sposobu wysyłki . Zazwyczaj Bg większość rzeczy wysyła za free .Wtedy idzie to jako przesyłka ekonomiczna listowna polecona , itp. Akurat tego drona Bg wysyła za dodatkową opłatą poprzez Expedited Shipping Service. Dość szybko ma dojść ta przesyłka . Zamówienie złożone 07.09 . Wysłane 09.09 . Max. czas na oczekiwanie na przesyłkę 16.09 . Czyli zaledwie 9 dni . Możliwe żeby to wysłali z jakiegoś europejskiego magazynu ? W trackingu nie ma końcówki CN czy SG , bądź NL . Są tylko same cyfry . Podobny tracking miałem z USA . Tylko że 13 cyfr , tutaj 10 . Niestety ! Przesyłka nie doszła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Nie wiem ? Przeszła przez Celny czy nie przeszła ?Numer przesyłki: 75015*****Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - WROCLAW - POLANDPowiadomienia o statusie przesyłkiśroda, wrzesień 13, 2017 o 07:43Miejsce nadania:SINGAPORE - SINGAPORE - SINGAPOREMiejsce odbioru:WROCLAW - JAWOR - POLAND Szacowana data doręczenia:piątek, wrzesień 15, 2017Do końca dnia1 Ilość paczekśroda, wrzesień 13, 2017 Terminal DHL Godzina Ilość paczek10 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - WROCLAW - POLAND WROCLAW - POLAND 07:43 1 Ilość paczek9 Zaktualizowano status odprawy celnej WROCLAW - POLAND 07:07 8 Przesyłka opuściła punkt tranzytowy - LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 03:24 1 Ilość paczekwtorek, wrzesień 12, 2017 Terminal DHL Godzina Ilość paczek7 Przesyłka procesowana - LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 21:51 1 Ilość paczek6 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 18:22 1 Ilość paczek5 Przesyłka opuściła punkt tranzytowy - SINGAPORE - SINGAPORE SINGAPORE - SINGAPORE 07:27 1 Ilość paczekponiedziałek, wrzesień 11, 2017 Terminal DHL Godzina Ilość paczek4 Przesyłka procesowana - SINGAPORE - SINGAPORE SINGAPORE - SINGAPORE 19:00 1 Ilość paczekniedziela, wrzesień 10, 2017 Terminal DHL Godzina Ilość paczek3 Przesyłka procesowana - SINGAPORE - SINGAPORE SINGAPORE - SINGAPORE 16:54 1 Ilość paczeksobota, wrzesień 09, 2017 Terminal DHL Godzina Ilość paczek2 Zaktualizowano status odprawy celnej WROCLAW - POLAND 08:00 niedziela, wrzesień 10, 2017 Terminal DHL Godzina Ilość paczek1 Przesyłka odebrana od nadawcy SINGAPORE - SINGAPORE 14:37 1 Ilość paczek Ostatni wpis : Odprawa celna zakończona o WROCLAW - POLAND WROCLAW - POLAND 08:30 1 Ilość paczek Ciekawe czy przeszła ? Na to wygląda że się udało ! Przesyłka została przekazana kurierowi do doręczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Niestety ! Nie udało się ! Jednak Celny dowalił mi podatek VAT 120zł . Co dziwne dowiedziałem się o tym dopiero przy odbiorze przesyłki od kuriera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Dlatego wlasnie nie kupujemy za granica kurierem - chyba ze z EU. Wtedy nie ma problemu. Z USA lub Azji kurierzy DHl/UPS/TNT czy cokolwiek innego w 99,5% trafiaja na clo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Niestety ! Nie udało się ! Jednak Celny dowalił mi podatek VAT 120zł . kuriera . Czyli nic nienormalnego . Zwykłe procedury zadziałały. Dobrze że już sprawa się wyjaśniła bo historia niezwykła ... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Jak to się mówi : chytry traci dwa razy ! Nie miałem innego wyboru przesyłki ! Bg zrobiło na tego drona promocję . Sprzedawali go po 550zł . Ogólnie z wysyłką zapłaciłem za niego 566zł . Z drugiej strony to i tak bym nigdzie go nie kupił poniżej 190$ . Tak że nawet z VAT-em i tak nie przepłaciłem . Tak to cudo wygląda ( wymiary 43,5cm po przekątnej od do osłony śmigła , waga : 0,5kg z gimbalem i kamerą ). Kamera nawet , nawet ! Gimbal - nie bardzo ! Zamiast silników bezszczotkowych jakieś badziejskie serwa . Nie wiem czy by coś to dało gdybym wpakował tam jakieś szybkie cyfrowe serwa ? A jak to cudo lata ? Się okaże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi