wdowi Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam wreszcie ruszył projekt DH-2 w skali 1/3 , dzięki uprzejmości modelarza z RC SCALEBUILDER otrzymaliśmy plany modelu w 1/3 , powstają trzy modele , parę dni temu wycieliliśmy pierwszy model ,planowany oblot wiosna 2018 a to początki kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 No wreszcie zaczynacie robić modele słusznych rozmiarów mam nadzieję że na piknik Warbirdsów 2018 skończycie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Irek no przecież ,a oblot planuję na wiosnę , na Piknik to trzy DH -2 będą ,są robione prawie jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Wiem wiem świat jest mały wszystko już wiem , a majówka aktualna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Zbyszek - starajcie się zrobić je lekko. Mój w skali 1/6 wali się w korek raz za razem. No i szybowanie wykluczone - opory takie że zaraz nos do gleby Temat fajny, druciak jak się patrzy tylko bywa narowisty Nie bez powodu Lanoe Hawker zabierał WSZYSTKICH pilotów DH2 na 3000m gdzie ćwiczyli wychodzenia z korka... Tylko mnie nie zabrał i ćwiczyłem na 15m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 12 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Irek myślę że majówka jest aktualna Jacek planowana waga 17kg ,a z tym korkiem to zobaczymy,plany dostaliśmy modelu który został oblatany i lata bardzo dobrze ,dostaliśmy profil i wszystkie kąty ustawień tu masz film z lotu tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Ło Panie! Kręcone kalkulatorem Nic nie widać, bo brak punktów odniesienia przez większość filmu. Lądowanko chyba dosyć szybkie. Ale strasznie ciężko coś powiedzieć przy tej jakości filmu. Oby latał dobrze, przy tej skali będzie się rządził innymi prawami niż 1/6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Jako, że mam być szczęśliwym posiadaczem jednego z zestawów, to też wtrącę kilka słów. wydaje mi się, że Wowa pomylił filmy tu jest film z oblotu w wersji ze słabszym silnikiem, potem autor założył trochę mocniejszy. https://www.youtube.com/watch?v=4kGfc0xDhIE&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 No to się nazywa makietowy start!!! Kawał modelu to będzie. Mój Camel sięga ledwie do kolan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Wowa się obija , ale trzeba mu wybaczyć po drodze był na "wojnie", a ja się dowiedziałem, że mój zestaw już do mnie jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 no i ja mam swoją wycinankę WIELKIE DZIĘKI GREGOR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 żeby nie było, że nic nie robię, powolutku powstaje "budka dla pilota" niczego nie reklamuje, to coś tylko celem pokazania wielkości na tą chwilę z grubsza finisz ale nie mam fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Jak jest rozwiązany nosek kokpitu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 23 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 nosek jest robiony z laminatu ,formę zrobimy póżniej nosek jest robiony z laminatu ,formę zrobimy póżniej a to są zdjęcia Airco zrobionego w Stanach mój kadłub dostał już wzmocnienia ,mocowania stójek i mocowanie podwozia ,czas na centropłat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 a tu porównanie z browarkiem, sześciopak wchodzi bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 co prawda koledzy przewidzieli inny sposób na wykonanie stateczników, ja postanowiłem zrobić to bardziej tradycyjnie, na razie zaczęło się lamelowanie. natarcie statecznika poziomego jedna połówka steru wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Wycinanie że styroduru? Jakiego drutu z jakim V używasz? Na jakiej rozpiętości drut? Może znasz temperaturę pracy drutu? A może to tylko forma na wygięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 to tylko forma do lamelowania, wycięta zwykłą wyrzynarką do drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 w przerwach między koszeniem udało mi się trochę pokleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 No chlopaki dobrze sie to zapowiada mam nadzieje ze dokonczycie te projekty i nie spieprzycie malowania "aerografem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi