pacek Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 jeszcze tylko jedna ćwiartka skrzydeł oczywiście i zacznie się próba ustawienia tego wszystkiego względem siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 pierwsze przymiarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 krok do przodu, krok do tyłu. Wczoraj okazało się, że zbudowałem za wąski baldachim, albo jak ktoś woli za szeroki kadłub. różnica niby niewielka, bo 7 mm ale dość poważnie komplikowała montaż stójek w kadłubie. Wybrałem oczywiście najprostszy sposób wybrnięcia z problemu, czyli powstał nowy baldachim. Matko jakie to wielkie teraz trzeba będzie pomyśleć jak to wszystko do kupy połączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Nie widziałem tych planów ale jest tam jakiś klinik mocujący pod usterzenie poziome? Bo to ważne żeby nie leżał bezpośrednio na belkach kadłuba. Inaczej będziesz mieć ujemny kąt natarcia płatów. U mnie zawieruchy się kończą i wracam do Camela wreszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 górne belki dochodzą tylko do krawędzi natarcia statecznika, to co na zdjęciu nie jest jeszcze przycięte. Z krawędzi natarcia statecznika będą wystawać wąsy z G10, które będą wchodzić w rury kadłuba. Największy problem to przygotowanie stanowiska do ustawienia i montażu tego druciarstwa trochę długi ten kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 no to pociągnołeś ,ale już Cię dogoniłem ,nie przesadzaj nie jest taki wielki to tylko 260cm długości ,ja już zmierzyłem wysokość ,i wychodzi żę aby go wyjąć na zewnątrz z domu będę odkręcać podwozie , nie mam tak szerokich drzwi Arek spoko mój do świąt będzie stał cały olinowany bez pokrycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 no cemtropłaty skończone ,stery skończone ,czekam na materiał na stójki od Arka nie mam dość dbrego aparatu więc sory za jakość zdjeć .kadłub jest w obróbce więc zdjęcia kadłuba za parę dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 No ładnie, teraz już wierzę . A ja dziś próbuję przygotować kopyto na ryjek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 rób kopytko ,ja zaczynam uzbrajać kadłub "węglarkę" czyli wyjścia na kierunek i powoli na stery wysokości ale jak widzisz zmieniłem koncepcję mocowania rur kadłubowych no i powiem jest to wielkie następne zdjęcie z obnośnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 trochę podziałałem przy kopycie nosa kadłuba, niestety forma nie zrobiona, bo okazało się, że nie mam wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Arek dzięki za stójki super bo są powiercone i przycięte ,teraz można zabrać się za składanie po obrobieniu stójek ,jeszcze nie dorobiłem się dobrego aparatu więc zdjęcia są kiepskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Arek tak jest planowany spontan w maju ,tak mamy zamiar latać mam nadzieję że zdążysz ze swoim Airco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 a tu pierwsza przymiarka stójek. Jeszcze tylko trzeba nadać im odpowiedni profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ładnie to zaczyna wyglądać ,będzie kawał modelu widać ,że ciasno się robi w garażu.Co to tam w tle stoi Junak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 To zielone to K-750 "ruski" boxer, stare motocykle to moja kolejna pasja, trudno się dzielić między nimi czasem. Mam jeszcze rozpoczęte 2 projekty odbudowy trochę starszych motocykli, na szczęście nikt mnie nie goni. Fakt zaczyna się robić ciasno, już czas żeby trochę ogarnąć w tej "stajni Augiasza" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Też fajna pasja ,mam kilku dobrych znajomych zarażonych takim wirusem ,jedni gustują w antykach a drudzy w nowościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 taka mała przymiarka ,na jednym zdjęciu jest pokazana linijka 1m ,to pokazuje wielkość modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Arek mam pytanie trochę nie na temat modelu ale Motocykla który jest na zdjęciu , to jest BMW R71 czy Rosyjski M72 ? Wydaje mi się że M72 bo ma otwierany tylni błotnik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 nie zgadłeś ani bmw r71, ani m72, to k-750 tzw "Kaśka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 nie zgadłeś ani bmw r71, ani m72, to k-750 tzw "Kaśka" To z pierwszych produkowanych , ja miałem Kaśke z innymi lampami z tyłu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi