Skocz do zawartości

Poziom RSSI podczas latania przy nodze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, Taranis ma jedną antenę, chyba że dołożysz zewnętrzny moduł to masz dwie. Nie jestem pewien, czy przy xjt można było operować na dwóch jednocześnie ale chyba nie.

Opublikowano

A coś o czym czytałem tj. uruchamia się program w laptopie skanujący sieci dookoła i z nim chodzi odczytując wskazania? Tylko nie znam nazwy programu. Sieci wifi też działają na 2,4ghz

Opublikowano

A coś o czym czytałem tj. uruchamia się program w laptopie skanujący sieci dookoła i z nim chodzi odczytując wskazania? Tylko nie znam nazwy programu. Sieci wifi też działają na 2,4ghz

Od jakiegoś czasu uczę się latać w miejscu gdzie niedaleko jest hipermarket. I co jakiś czas model w tym samym miejscu się dziwnie zachowuje. Poi ostatnim "dziwnym" zachowaniu posprzątałem go i czekałem na kolegę aż skończy latać. W tym momencie jemu też zdarzyło się "dziwne" zachowanie :-) Rozglądając się po okolicy zobaczyłem niedaleko na dachu dwie anteny przekaźnikowe GSM, wziąłem smartfona i na nim znalazłem dostępnych 8 sieci WiFi..... Postanowiłem zmienić miejscówkę :-)

Więc tak myślę, że smartfon wystarczy zamiast laptopa :-)

Opublikowano

Od jakiegoś czasu uczę się latać w miejscu gdzie niedaleko jest hipermarket. I co jakiś czas model w tym samym miejscu się dziwnie zachowuje. Poi ostatnim "dziwnym" zachowaniu posprzątałem go i czekałem na kolegę aż skończy latać. W tym momencie jemu też zdarzyło się "dziwne" zachowanie :-) Rozglądając się po okolicy zobaczyłem niedaleko na dachu dwie anteny przekaźnikowe GSM, wziąłem smartfona i na nim znalazłem dostępnych 8 sieci WiFi..... Postanowiłem zmienić miejscówkę :-)

Więc tak myślę, że smartfon wystarczy zamiast laptopa :-)

Na taranisie to miałeś ?

Opublikowano

Na taranisie to miałeś ?

A co za różnica? 2.4 GHz to 2.4Ghz. Też mam Taranisa i miałem różne dziwne akcje.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.