ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 :crazy: Właśnie wróciłem z poczty, wysyłałem paczke 50g ... Zapłaciłem 10zł za priorytet ... Za przesyłke z UH do 100g zapłaciłbym 11,84zł na dzień dzisiejszy - kurs wedlug paypala ... Normalnie chore ... Zakupiłem kilka dni temu kleje CA - zaoszczedziłem mniej-wiecej 50 zł {po odliczeniu przesyłek} Jak bede budował nastepny model to NAPEWNO nie kupie foli w polsce tylko przyjedzie do mnie z UH... Chyba mam juz swój nowy ulubiony sklep ... Jeszcze paczki musza zrobic do 6kg - juz im napisalem ze maja cos z tym zrobic :twisted: Mysle ze powinni jeszcze otrzymac od was kilka @ w sprawie tych 6kg paczek ... Czesi takze maja limit 5,5kg ... A niemcy 30kg ... Ciekawi mnie opinia kolegow mieszkających np w Zgorzelcu albo Szczecine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Właśnie wróciłem z poczty, wysyłałem paczke 50g ... Zapłaciłem 10zł za priorytet wysyłałeś do Polski? albo ubezpieczoną? wiesz ja ostatnio za polecony zapłaciłem 30zl ale był wysyłany do HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Paczka {przesyłka pocztowa} szła do kol. Kojota {Polska} Nie był to list ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 skoro juz napisales temat to sie podlacze (bo ciekawilo pare osob) 29 maja 2008 wyslalem ladoware (CHAR 30+) koledze tu z forum. umowilismy sie ze bedzie to przesylka za pobraniem itd. koszt wyslania 10 zl wartosc wyceniona na pobranie 95 zl paczka oczywiscie zaginela... reklamacje itd itp zlozone w stosownym czasie (po miesiacu prawie) po kolejnym miesiacu przyslali pismo ze potrzebuja jeszcze 2 tygodni... dopiero tydzien temu dostalem odpowiedz po ponagleniach ze bedzie wyplacone odszkodowanie... jakze bylo moje zdziwienie ze to tylko 5-krotnosc kosztow nadania + zwrot kosztow czyli: 60 zł niech ich $%^&$^&$^%# tyle mojej wspolpracy z poczta. kazda przesylke/paczke bede traktowal jako wartosciowa i zawyzal 10-cio krotnie wartosc. ps. mam znajoma naczelniczke poczty - moge sie odwolywac ale to nic nie da - taki maja regulamin - chory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Mnie jeszcze paczka nie zagineła w życiu {tfu tfu} Ciekawe jakbys tam pisał 10 tys. Ciekawe ile by ci policzyli za ubezpieczenie ?? Mysle ze od dzis po polsce bede rozsylal paczki UPS tylko bo mi normalnie szczeka opadla na ta cene dzisiaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ciekawe jakbys tam pisał 10 tys.Ciekawe ile by ci policzyli za ubezpieczenie ?? tam jest chyba 1 zł od wartosci 50 zł (lub 100zł) teraz juz nie pamietam do Grzegorza wysylalem inna ładowarke i napisalem wartosc 200 doszla na 2 dzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Co do zgub to ja wysłałem kiedyś okręt wojenny "Bismarc" który miał ze 130cm +opakowanie wyszła spora paka, wysyłka kosztowała coś 20zł ale jako że sprzedawałem model za 100zł to nie ubezpieczałem. Po 2 miesiącach czekania , pisania i dzwonienia do PP uznali moja paczuszkę za zaginioną "ze swojej winy".Oczywiście model był po zagubieniu o wiele więcej wart niż przed :twisted: , więc żądaliśmy 300zł ale tak jak napisaliście naliczyli mi 10x przesyłkę, więc zwróciłem kasę kupującemu i jeszcze zarobiłem na tym :mrgreen: . Nie powiem że obyło się bez problemów -załatwianie papierkowych spraw, zdenerwowany kupiec, ale po 3mieś było po sprawie :wink: Co najlepsze, po roku od zagubienia patrzę a tu na aukcji mój Bismarc , jakiś facet go sprzedawał, napisałem aby dowidzieć się co i jak. Powiedział że wykupił go ostatnio z licytacji PP-(zagubionych paczek) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Nie lepiej wysyłać przesyłki jako polecone? Szybciej dochodzą niż priorytet, i moim zdaniem pewniejsze jeśli chodzi o ew. zguby. Przynajmniej takie moje odczucie jeśli chodzi o pzresyłki wysłane/odebrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Nie lepiej wysyłać przesyłki jako polecone? Szybciej dochodzą niż priorytet, i moim zdaniem pewniejsze jeśli chodzi o ew. zguby. Przynajmniej takie moje odczucie jeśli chodzi o pzresyłki wysłane/odebrane. prosze Cie... :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 edit: wysłałem dwa razy to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Nie lepiej wysyłać przesyłki jako polecone? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Hmm Przesyłki Polecone ?? Nie słyszałem o takich ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Przesyłka polecona czyli list polecony. Wypełniasz kwitek i masz potwierdzenie nadania. Aby osoba odebrała- musi się podpisać. W swoim krótkim życiu wysłałem już około 600 listów poleconych- priorytetów i każdy dotarł na miejsce. Zdarzyło mi się też, że sprawdzając czy zwykły priorytet dojdzie- ginął bez śladu. Zaginęła mi także paczka w której podałem zły kod miejscowości (1 błędna cyferka) w Warszawie. No cóż. Takie biedaki pracują na poczcie, że nie wiedzą gdzie jest Warszawa, nie mówiąc już o dzielnicy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Zapłaciłem 10zł za priorytet ... Za przesyłke z UH do 100g zapłaciłbym 11,84zł na dzień dzisiejszy - kurs wedlug paypala ... Normalnie chore ... Niezupełnie chore - zauważ, że nie wszystkie firmy mają takie ceny na wysyłkę jak UH. Pewnie mają jakąś umowę z ich pocztą bo to duuuza firma. Takie Infinity-hobby (Tajwan) już takich cen nie ma... zresztą nie tylko oni inne z HK też mają drożej. W Niemczech za głupią przesyłkę w liście trzeba zapłacić 4.7EUR, a za paczuszkę 6.8EUR i więcej. Kurierzy też nie są tani chyba, że firmy mają podpisane umowy... wtedy jest sporo taniej. Ale to firmy... poza tym nie każdy kurier jest pod ręką jak poczta. Na Ebay goście sobie często liczą po 8EUR za wysyłkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Inaczej Ja sobie zdaje sprawe z tego ze UH ma tanie przesyłki dlatego jest tak "lubiane" przez polaków chociac UH tez ma za uszami za ten limit wagow dla europy wschodniej ale według nich to wina ichniej poczty i kuriera EMS ... Ale mala przesada jak na moje z tym cennikiem poczty np. pobranie + paczka na UP kosztuje 13zl a w UPS 15zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 do Grzegorza wysylalem inna ładowarke i napisalem wartosc 200 doszla na 2 dzien He He Coś w tym jest, im droższa tym szybciej idzie... Raffik, ale wygląda na to, że nie brali zupełnie pod uwagę wpisanej przez Ciebie kwoty? Skoro dostałeś 5x koszty przesyłki + grosze za coś tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Dostal zwrot 10zł + ubezpieczenie 5x koszt wysyłki a nie wartość ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Co z tego że w HC są najtańsze przesyłki skoro dorabiają na wadze tych przesyłek Zobaczcie wagę tych kabelków. http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3757&Product_Name=Servo_Extention_Lead_420mm http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5602&Product_Name=Twisted_15CM_Servo_Lead_Extention_(Futaba)_22AWG_ http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7181&Product_Name=Series_Connector_ Od takich ,,kwiatków' aż roi się w tym sklepie i prawie zawsze waży to więcej niż rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Według mnie da sie przeżyć a kabelki zazwyczaj sie upycha jako dokladke... Po dwa nadrabiają ceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 nasza kochana poczta... byłem o 19.50 na poczcie wpłacić pieniądze, no to przy okazji poszedłem zapytac czy nie mają dla mnie czasem listu poleconego. Podałem adres, Pan szukał, szukał i nie znalazł. A żeby śmieszniej było to po powrocie do domu znalazłem awizo w skrzynce oczywiście że przyszedł list polecony :twisted: a najlepsze jest to że byłem w domu prawie cały czas :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.