Senior Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Darku - dziękuję za dobre słowo. Budowa modelu trochę wyhamowała. Aktualnie trwają prace przy nadbudówce i jej wyposażeniu (mnóstwo detali) oraz wykonanie relingów i innych detali pokładu głównego. Jak będą gotowe - zamieszczę zdjęcia. Niestety planowane wodowanie trochę się opóźni. Pozdrawiam Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Mignęło mi mocowanie śruby nakrętką. Szkoda,że w zestawach na planach nie pokazują jak jest w oryginale. Może ktoś chciałby zrobić dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Tak Kaziu - to jest przeciwnakrętka. Pomyśle co z tym zrobić? Może coś w rodzaju okrągłej blokady na klej do śrub? Pomyślę. Pozdrawiam Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Nadal kibicuję Ryszard !! Szczegóły super ! Powodzenia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ponownie była przerwa w relacji z budowy CROCKETTA – czas jednak wypełniony był twórczo. Zakończyła się budowa i wyposażenie nadbudówki okrętu - szczegóły na fotkach. Udało się „zaokrętować” kilku członków załogi. Kolejnym etapem będzie wyposażenie kadłuba. Jego elementy są gotowe, ale wymaga on jeszcze w kilku miejscach bardzo delikatnego szpachlowania i polerowania oraz nałożenia właściwych kolorów. Po umocowaniu wszystkich elementów na pokładzie będzie można cały model postawić na wodzie i rozmieścić zestaw napędowy: żelowy akumulator główny 12V zasilający silniki napędowe, generator dymu oraz symulator dźwiękowy wraz z głośnikiem, akumulator napędu anteny stacji radiolokacyjnej, regulator obrotów, odbiornik RC, włączniki RC i kilka pozostałych detali. Pogoda zaczyna sprzyjać, zbliża się więc czas uruchomienia mojej balkonowej lakierni. CDN … 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Super sprawa Ryszard - na wodzie będzie pięknie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dzięki Ci Andrzeju za dobre słowo - dodajesz chęci do dalszej pracy. Szczerze mówiąc, chciałem ten projekt porzucić po kilku godzinach lutowania elementów nadburcia nadbudówki i pokładu głównego. Lutowałem, przerywałem, rzucałem, powracałem. Jakoś to poszło i coś z tego chyba wyszło. Czeka mnie jeszcze rozwiązanie problemu mocowania łańcuchów na odcinkach nadburcia. Pozdrawiam Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 ODWAGI Ryszard !!! Trzymam kciuki - widzę że warto !! Ja walczę z parowym "generałem" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Aż miło się ogląda Twoje dzieło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Super masz tych załogantów. Że też ja nie umiem tak strugać. Może się do Ciebie uśmiechnę o szypra i marynarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Załoga jest z zaciągu od Italerii (zestaw marynarzy) pasujących do skali Crocketta - ! : 35.Jakoś się to spasowało. Taki zestaw to ośmiu chłopa do poklejenia i malowania humbrolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 A w 1:25 też są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Sprawdź w sklepie w Jeleniej Górze. U nich kupiłem załogantów do Klimka (1:25) firmy Graupner. Zobacz też na ebay-u - bywają figurki w tej skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 https://www.graupner.com/Models/Boats/Accessories/Figure-Decoration/?p=1 dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 ... nie ma sprawy - kupuj :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Kupione :) , ale z innej strony, bo tu Szyper nie był dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Kadłub USS Crockett dość długo czekał na położenie właściwych kolorów. Pogoda sprzyja, można „uruchomić” moją lakiernię. Na zdjęciach kolejne fazy malowania natryskowego: cały kadłub - podkład szary jasny, burty ponad linia wodną – szary średni, pokład – ciemny szary, linia wodna – czarna, spód kadłuba czerwony. Takie kolory podano w opisie budowy modelu okrętu. Kolory nakładane kolejno po ich dobrym utwardzeniu, co spowodowało że całość prac lakierniczych trwał prawie tydzień. Wyszło chyba dobrze. Oceńcie sami… Obecnie trwają prace przy rozmieszczeniu wyposażenia wewnątrz kadłuba: silniki napędowe, regulator, akumulatory zasilające, odbiornik RC, moduł dźwiękowy, włączniki RC do napędu anteny stacji radiolokacyjnej i generatora dymu oraz ułożenie kabli zasilających. Zbliża się dzień wodowania. CDN… 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanX Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 pięknie wyszło, tylko brakuje fotki jak ten czarny pasek był malowany. no i czy jest we właściwym miejscu ? był test zanurzenia czy na oko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Efekt super. Jak z fabryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 W razie czego "się dociąży" Fajnie wyszło !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi