Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc może ktoś mądrzejszy pomoże.

Opis problemu:

W trakcie aktualizacji oprogramowania aurory 9 przez moduł HPP-22 przypadkowo odłączyłem kabel usb.

Doszło do utraty łączności.

Kolejne podłączenie powoduje, brak postępu na pasku.

Aparatura - ekran ciemny bez podświetlenia. Dioda czerwona.

Po odłączeniu kabli przełącznik on/Off na aparaturze nie reaguje. Dioda - ciagle czerwone światło.

Fabryczny reset – bez reakcji.

Ekran ciemny + czerwona dioda.

Pozdrawiam

post-18877-0-36476100-1511074866_thumb.png

Opublikowano

Mi kiedyś zdarzyło się podobnież.  Miałem starą, pierwszą  wersję firmware i spróbowałem wgrać. Weszło i potem dogrywałem po kolei nowsze poprawki. Niestety u mojego kolegi to nie zadziałało. Stawiam na uszkodzenie softu w aparaturze. Chyba bez serwisu HIteca się nie obejdzie. 

Rada Bartka chyba najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedzi.

Dymu nie było.

Pozostaje wizyta w serwisie.

Napiszę jak już będzie po wszystkim.

Opublikowano

spróbuj wgrać STARĄ wersję oprogramowania -tą co miałeś przed update - potem po kolei coraz nowsze.

Lub wersję kolejną po tej co miałeś. jeśli wejdzie to po kolei aktualizacje -nie przeskakuj wersji.

Nie aktualizują od razu do najnowszej. Podobno czasem to pomaga.

Opublikowano

HPP-22 działa.

Próbowałem przywrócić cstaryvupdate, wgrywać nowe, historyczne i jeden po drugim.

Niestety bez efektu

Pasek progresu 0/100 przez całą noc.

Mam 2 aurory na drugiej wszystko śmiga.

Opublikowano

HPP-22 działa.

Próbowałem przywrócić ostatni update, wgrywać nowe, historyczne i jeden po drugim.

Niestety bez efektu

Pasek progresu 0/100 przez całą noc.

Mam 2 aurory na drugiej wszystko śmiga.

Opublikowano

Najbliżej do DE. Pisałem do nich, czy można kupić np. nową płytę główną (moja 9 po prostu padła) i potwierdzili bardzo szybko taką możliwość. Niestety po zakupie 9X temat reanimacji lekko stracił na ważności...

Wyjsrapatalkowane po zbóju ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.