radziu45 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Witam . Mam pytanko czy jest możliwość obliczyć ciąg na podstawie obrotów i rozmiaru śmigła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Bezpośrednio policzyć to tak średnio, ale APC ma to wszystko pomierzone: https://www.apcprop.com/technical-information/performance-data/ Dla innych śmigieł można przyjąć parametry APC nie będzie to bardzo odbiegać (znaczy nieco będzie, ale szacuje się całkiem nieźle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 A skąd wiadomo jakie będą obroty na danym silniku i założonym śmigle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 To jeśli podpiąć dynamometr będziemy znali od razu jaki jest ciąg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mnie chodzi o jakąś możliwość obliczenia ciągu bo mam zamiar dorobić przekładnie do silnika gdzie zastosuję przełożenie około 1-2 i na takim przełożeniu śmigło będzie miało około 3500-4000 obrotów a średnica tego śmigła 26-28 cali , silnik 35 cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi