robertus Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Się nie bój, będzie za szybki Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Od tego ma się drążek gazu. A jak będzie lekki to i wolno poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Od tego ma się drążek gazu. A jak będzie lekki to i wolno poleci. Robert, a jak sobie wyobrażasz naukę latania, gdy powyżej 50% przepustnicy model zmienia się w rakietę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 No tak jak napisałem. Czy trzeba używać gazu na 100%? Nie. Bixler ma silnik z takim kV i czy jest szybki? Może być ale nie musi. Można dać ograniczenie na gazie. Można dać mniejsze śmigło. Jak pisałem samolot potrzebuje bardziej skrzydeł do latania niż silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ja buduje podobne skrzydło z tą różnicą że na dwóch silnikach. Waga jaką chcę uzyskać to max 800gr. Poniżej kilka fotek. Mam drobny problem z tym skrzydłem, mianowicie nie bardzo rozumiem jego działanie. Jak to jest zrobione ze lotki mogą poruszac sie jednochesnie symetrycznie jak i niesymetrycznie? Czy moge zastosować taka budowę by sobie ulatwic i czy bedzie ona dzialac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Do tego jest mix elevon w aparaturze. Zacznij czytac podlejone tematy w działach. To rozjaśni Ci trochę tematykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Mam drobny problem z tym skrzydłem, mianowicie nie bardzo rozumiem jego działanie. Jak to jest zrobione ze lotki mogą poruszac sie jednochesnie symetrycznie jak i niesymetrycznie? Czy moge zastosować taka budowę by sobie ulatwic i czy bedzie ona dzialac? Drążek w prawo, prawa lotka w góry lewa dół Drążek w lewo. lewa lotka do góry prawa w dół Drążek do siebie obie lotki w góry Drążek od przodu obie lotki w dół Tak ma to wszystko działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Ja nie bardzo wiem po co ci aż taka kombinacja, jaką pokazałeś. Skrzydło w trybie A ma pracować w następujący sposób: unosisz dziób do góry lotki idą w dół unosisz dziób w dół lotki idą do góry Przechylasz w prawo, prawa lotka w dół lewa do góry Przechylasz w lewo. lewa lotka do góry prawa w dół Drążek do siebie obie lotki w góry Drążek w dół obie lotki w dół Tak ma to wszystko działać. Coś pomieszales Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Coś pomieszales Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Już poprawiłem A jak lotki idą do góry to dziub tez pojdzie do góry chyba ze się mylę to popraw Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A jak lotki idą do góry to dziub tez pojdzie do góry chyba ze się mylę to popraw Niepotrzebnie odniosłem się do Autopilota. Miałem na myśli odpracowanie APM-a a trybie FBWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek98 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No to juz rozumiem wszystko, dziękuję :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A jak lotki idą do góry to dziub tez pojdzie do góry chyba ze się mylę to popraw Nie mylisz się, tak właśnie będzie się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi