Osa Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Tak sobie ostatnio dłubię w autach RC. Chęć posiadania auta do jazdy w terenie "wymusiła" stworzenie własnej interpretacji tego typu pojazdu. W mnogości Defenderów, Jeep`ów i innych chcę stworzyć nasz krajowy pojazd. Szkice wykonam/łem w DSM Karoserię wydrukuję, a resztę się zobaczy 3
mjs Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Czy zwiększysz mu rozstaw kół? Kiedyś jeździłem starą Nyską i muszę przyznać, że tak ciekawego pojazdu jeszcze nie miałem. Paliła na dotyk, trzy biegi (przód/tył na odwrót), duże lusterka po bokach i ta wysokość nad jezdnią. Na koniec zrobiłem jej remont zmniejszając nadkola jak w Żuku, wymieniłem zderzak na duży od MB 100, a tylne drzwi na klapę od Volvo kombi. Fotele od Kadeta, tapicerka dywanowa, biały lakier. W planie była jeszcze zmiana kół na mniejsze i szerszy rozstaw. Ale gdy wjechałem do komisu spytać o cenę, to nie chcieli jej wypuścić. Lata 90-te. A jaki duży będzie?
Osa Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 A jeden do dziesięciu Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Osa Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2017 Nie znalazłem informacji o Żuku 4x4 wypuszczonym przez fabrykę ale na przykład taką foteczkę Można w realu to myślę, że jako model tym bardziej. Wybieram wersję Pick Up, elektronikę schowam w kabinie. 1
ahaweto Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Adam, może to będzie też pomocne : https://modelik.pl/nr-kat-0724-fsc-zuk-a-15m-p-111.html?cPath=26 https://modelik.pl/nr-kat-0723-fsc-zuk-a-11b-p-108.html?cPath=26
Osa Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Opublikowano 20 Lutego 2018 Kilkanaście godzin drukowania PLA I jako "monster truck" to krótki epizod Na razie brak weny i rozgrzebuję kolejne tematy lotnicze i nie koniecznie latające. 1
Paweł_K Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 Bardzo fajnie się żuczek prezentuje. Jakiej wielkości jest model ze musiał być drukowany w tak małych kawałkach ? Jest jakaś szansa na to, że kolega podzieli się plikami do druku ?
Osa Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Opublikowano 3 Maja 2018 Żuk jest w skali 1:10, drukowany w kawałkach bo nie lubię długo czekać, a i drukarkę zbudowałem małą. Pliki dopiero po ukończeniu projektu. Czyli jeszcze trochę. A tak na poważnie to dopiero badam temat. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
wacek.matuszak Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 To co ten POLSKI samochodzik potrafił znieść w terenie i działać dalej że nie wspomnę ile potrafił zaoszczędzić cennego kiedyś paliwa. , To podejrzewam że obecne teraz na rynku t.z.w. SUW-y gównianych marek europejskich nie potrafią.Nie wspominając o takich błahostkach jak naprawa prawie główna na rowie przy szosie.
Osa Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 Szkicuję ramę i zawieszenie. Doszły nowe koła, takie bardziej.... Niedługo druk i będzie co pokazać. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Osa Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 Po drodze jeszcze się pojawił szkic Stara 660 i nie wiem Stefan kiedy to wszystko ogarnę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1
still23er Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 Budowa poszła do przodu czy temat umarł? Ciekawy jestem efektów wizualnych i jezdnych
Osa Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Opublikowano 23 Marca 2019 Zupełnie nie mam pojęcia jak to by miało wyglądać, kosztować itp.... Zapraszam do kontaktu. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi