Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na spinaczu pdf z instrukcją do regla. Ustawianie za pomocą melodyjek i aparatury - na 6 stronie.

(Ale tak po prawdzie, nie wiem, czy nie byłoby szybciej z tym lutowaniem, wysłuchiwanie tych pisków przez długi czas jest mocno wkurzające...)

669154043X126170X9.pdf

Opublikowano

No to lutowanko, ewentualnie zakup karty do programowania.

Eee tam... Ustawiałem na melodyjki tak wypasiony i pogibany ESC, że początkowo myślałem, że coś komuś na prochach się pofantazjowało... Instrukcji niet, stock Radiana. Przy 160-tej melodyjce myślałem o Pendereckim albo Marsalisie do pomocy  :lol:...

Ale przyleciał pomysł, znajomość zapisu nutowego nie jest niezbędna do tej operetki. Kartka i ołówek - tak.

Można wymyślić własny zapis ptaszkami, kreskami, przecinkami i esami-floresami. Ważne, żeby każdy pojedynczy dżwięk miał swój odmienny znaczek. Gramy wszystko i notujemy, nie ma pośpiechu, można powtarzać od początku do oporu.

Okazuje się, że jak już mamy zaptaszkowane kilka kartek, to widać pewien porządek i sekwencje. Porządkujemy na papierze i gramy ponownie od początku.

Potem już łatwo przyporządkować funkcje do zapisu, badając co się zmienia po ingerencji w daną, nieznaną funkcję.

Zabawa na pół dnia - ale się da.

Jak masz instrukcję, to jest pikuś, tylko niechcemisia pogoń precz  ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.